motoros túrák

túráinkat folyamatosan töltjük fel az oldalra

 

– 2024 –

2024. április 14. | DEMO – avagy a 0. túra
Indítsuk együtt a 2024-es túra szezont, egy kellemes 1 napos, közös gurulással!
Tegyük meg együtt az első túra kilométereket, éljük át újra a csapatban motorozás élményét, az összetartozás erejét és hangulatát, a pihenőkben pedig együnk-igyunk, vidámkodjunk pont úgy, ahogy azt a túráinkon is tenni szoktuk. (Persze most pálinka nélkül!) 😀
Ha már voltál velünk túrázni, akkor tudod, hogy mire számíthatsz, ha még nem voltál, akkor gyere el és nézd meg, próbáld ki, ismerj meg minket!
Túravezetők: Zsófi, Nóri, Gábor, Macko és Laza

2024. április 20-23. | Helló Adria!
Ismered azt az érzést, amikor a hosszú téli hónapok után, végre először motorozhatsz a tavaszi napsütésben, a horvát tengerparton? Aztán a nap végén pedig jól eső fáradtsággal és fülig érő vigyorral, családias hangulatban szisszented az első hideg Karlovačko-t? Ha ismered, akkor valószínűleg ugyanúgy várod, mint ahogy mi, ha pedig még nem, akkor épp itt az ideje, hogy megismerd! Igazi társasági kikapcsolódást kínálunk, úgyhogy ne hagyd otthon a párodat sem. 😉
Kellemes, átmozgató bemelegítés, Mackoval és Lazával, plusz nagy mennyiségű -természetes- D vitamin bevitellel. Közben persze alaposan átvesszük azt is, hogy mi az, amit -motorozástechnikailag- elfelejtettünk a téli hónapok alatt, hogy minél előbb megszerezzük -vagy visszanyerjük- a tudatos magabiztosságunkat. Nem csak jó, de kifejezetten hasznos is lesz, úgyhogy…
Túravezetők: Macko és Laza

2024. május 1-5. | Motorozós HoBo
Ne számíts Földes Lászlóra, se Deák Bill Gyulára. És Kopaszkutya sem lesz, max. egy kis Vadászat. Kanyarvadászat. 🙂 A HoBo jelen esetben, a 2 országra utal, ahol motorozni fogunk: Horvátország és Bosznia-Hercegovina. Használjuk ki a Munka Ünnepe adta lehetőséget és 2 nap szabadság felhasználásával, csináljunk egy 5 napos hétvégét, hogy aztán motorozhassunk egy kiadósat! Kellemes napsütés, gyér forgalom, parádés utak, élvezetes motorozás, kiváló hangulat, sok vidámság; legfőképp ezek jellemzik ezt az időszakot, illetve a túráinkat. Pici Isztria, pici kompozás, egy kis 8-as, egy kis Primosten, néhány „új” bosnyák út és helyszín, meg persze rengeteg élmény. Részben ismerős helyszínek, mégis egy új túra.
Túravezetők: Zsófi és Laza

2024. május 10-12. | Ideális íveken – HR
Szeretnél szebben, jobban, biztonságosabban motorozni? És persze mindezt tudatosan csinálni!? Akkor gyere velünk erre a speciális vezetéstechnikai túrára, ahol szakértők segítségével sajátíthatod el -vagy tökéletesítheted- a helyes kanyarodás művészetét. A két profi instruktor, akik ebben ezúttal is segíteni fognak: Tóth Zoltán-Totti és Sárvári Zsolt-Macko. Az útvonalat úgy állítottuk össze, hogy mindenféle útviszony és kanyar típus szerepeljen benne, így igazi, túrakörülmények között megszerzett, gyakorlati tudással gazdagodhatsz.
Túravezetők: Zsófi és Laza, Macko és Totti

2024. május 18-22. | A háború nyomában
2 év szünet után, ismét „műsorra tűztük”, ezt a minden szempontból különlegesnek számító túrát, ahol a délszláv háború nyomait követve fedezzük fel Bosznia-Hercegovinát. Számok, adatok, tények, helyszínek, események, fegyverek, történetek, mind-mind a háborúval kapcsolatban.
Ha szeretnél többet tudni a hajdan volt Jugoszláviáról, a jelenlegi balkáni országokról és a bennük élő népekről, érdekel a közelmúlt történelme, akkor mindenképp tarts velünk!
Ráadásul ez pont az a túra, amit a párod is garantáltan élvezni fog, hiszen Mostar és Szarajevó óvárosát, bazársorait, kézműves utcáit, nem lehet nem szeretni! Gyönyörű tájak, hangulatos balkáni városok, kulináris élvezetek, rengeteg beszélgetés, élvezetes motorozás.
Túravezetők: Zsófi és Laza

2024. június 7-9. | Ideális íveken – SLO
2 az 1-ben! Egy kiváló, élménydús motoros túra és egy vezetéstechnikai képzés egyben, ahol a jelszó továbbra is: „szebben, jobban, biztonságosabban!” Ezúttal Szlovénia mesés tájain és fantasztikus útjain, ideális túrakörülmények között csiszolgathatod a kanyartechnikádat, 2 képzett istruktor, Tóth Zoltán-Totti és Sárvári Zsolt-Macko felügyelete mellett. Jó társaság, remek hangulat, izgalmas és változatos útvonal, hasznos tudás, a végére pedig kellemes fáradtság érzés. Mi kell még?
Túravezetők: Zsófi és Laza, Macko és Totti

2024. június 15-19. | Made in Csehszlovákia
Miért érdemes Csehországban motorozni? Azért, mert nagyon jó! 🙂 És nem csak a finom sörök és a mesterien elkészített csülök miatt, hanem mert igazán jó utak is vannak, plusz szép kis városok, gyönyörű főterekkel. Ezeket fogjuk „leellenőrizni” ebben az 5 napban. Igyekeztünk úgy összeállítani az útvonalat, hogy ne csak a motorozás legyen izgalmas és élvezetes, ha nem jusson időnk egy kis esti, városnézéssel egybekötött, gasztro sétára is, pl. a fővárosban, Prágában, a „cseh királynék városában” Hradec Králové-ban, a „cseh sörök fővárosában” Plzeň-ben, vagy a mesésen bűbájos Český Krumlov-ban. Igazi páros élmény lesz, amiről a kedvesed sem szeretne lemaradni, ebben egészen biztosak vagyunk! 😉
Túravezetők: Nóri, Gábor és Laza

2024. június 27-30. | „Faterok, motoron” az Alpoktól az Adriáig
Törzsvendégeink gyakran lányaikkal vagy fiaikkal vesznek részt a túráinkon a párjuk helyett, így már akadnak olyan „csemeték”, akik ismerik, kedvelik egymást. Ennek okán felmerült az ötlet, hogy csináljunk egy úgy nevezett „apás” túrát, ahová -elsősorban- olyan apukákat várunk, akik gyermekükkel szeretnék megosztani a motorral túrázás élményét. A tanév végeztével, indítsuk hát a nyáriszünetet egy jó kis apa-lánya, apa-fia programmal! Tartsatok velünk; jó móka lesz! 😉
Túravezetők: Macko és Laza

2024. július 5-7. | Stájerországi tekergés
2023-ban tereveztünk egy túrát, hasonló névvel, hasonló elképzeléssel, amiből kis híján özön- és árvíz előli menekülés lett. 2024-ben újból nekifutunk. 3 napot töltünk el osztrák szomszédainknál, ahol ezúttal kivételesen nem lesz se Nockalm, se Gaberl, se Glockner… de még csak egy Mariazell sem. Hogy akkor mégis mi lesz? Hát 3 nap tömény motorozás Stájerország kevésbé ismert és felkapott, ám annál izgalmasabb, jó minőségű, -alsóbbrendű- útjain. Ezen kívül lesz még rengeteg kanyargós út, erdőn, mezőn, hegyen, völgyön, a pihenőkben pedig az osztrák gasztronómia olyan klasszikusai jutnak szerephez, mint a Leberkäse mit Almdudler, Wiener Schnitzel mit Pommes, Apfelstrudel mit Vanillesauce és persze a kihagyhatatlan „Kaiser smarni”.
Túravezetők: Gábor és Laza

2024. július 13-21. | Hágókon át a Mont Blanc-ig
Ezúttal Európa tetejét vesszük célba és -Svájcban is alaposan körülnézve- egészen a Mont Blanc-ig húzzuk a gázt. A szervezetünket felkészítendő a ritkább hegyi levegőre, útközben magaslati edzéseket tartunk és a lehető legtöbb 2.000méter feletti hágó érintésével közelítjük meg a „fehér hölgyet” (La Dame Blance). Közben persze a motorunk gumijait is alaposan bemelegítjük, de hogy ne csak azok kopjanak, hanem a csizmánk/cipőnk talpa is, turistáskodni is fogunk egy kicsit. Tell Vilmos és a lila tehenek szülőföldjén, felvonózunk, hajókázunk, várost nézünk és természetesen megkóstolunk mindent, ami svájci és finom. Nem maradhat ki a forró csoki egy páratlan panorámájú alpesi hágó tetején, de egy jó kis sajtfondüre is rápróbálunk majd. Tarts velünk Te is ezen az új túránkon és fedezzük fel együtt az Alpok, tőlünk távolabb eső részeit!
Túravezetők: Zsófi és Laza (+Nóri és Gábor)

2024. augusztus 1-4. | Román utakon – nem mese a fele se
Emlékszel még azokra az időkre, amikor Romániáról, -első körben- a borzalmas állapotú utak jutottak eszébe mindenkinek? Na ezt gyorsan felejtsd el! Csúnyán leköröztek minket az útépítések terén és szép csendben olyan utakat építettek, hogy a (motoros) mesében sincsenek olyanok. Amitől minden jó érzésű -magyar- túramotoros szeme azonnal könnybe lábad. A napi (több) 1000 kanyart itt is garantálni tudjuk, máskülönben eszünkbe sem jutna arra indulni. Garantáltan meg fogsz lepődni! Parádés utak, tökéletes aszfalt, gyönyörű erdőkön és mezőkön keresztül. Aki azt hiszi, hogy ez csak egy mese, az járjon utána! 🙂 De még inkább jöjjön velünk és győződjön meg róla személyesen!
Túravezetők: Macko és Laza

2024. augusztus 17-21. | Stelvio és társai
A Te gumid szélei is ki vannak fizetve? Mert itt bizony szükség lesz rá; garantáltan alapos igénybevételnek lesznek kitéve! Elsődleges célunk természetesen a túra nevében is szereplő, sokak bakancslistás álma, a fenséges Stelvio-hágó, (vagy másnéven Stilfser Joch) Európa második legmagasabb aszfaltozott, gépjárművel járható közúti hágója. De persze a Stelvion kívül is megmászunk még „néhány hágót, mint pl. a Timmelsjoch, Passo Stalle, Kaunertaler Gletscherstraße, Passo di Resia, Ofenpass, Sella Ciampigotto, Passo Gavia, Jaufenpass, Passo di Giau, Passo Tre Croci, Plöckenpass, hogy csak az ismertebbeket említsük. Egy biztos: hazafelé már arra kell majd koncentrálnunk, hogyan kell egyenesen motorozni? 🙂
Túravezetők: Gábor és Laza

2024. augusztus 31-szeptember 4. | Balkán Fanatik
Nem tagadjuk, hogy fanatikus rajongói vagyunk a Balkánnak. Nem telhet el motoros szezon úgy, hogy ne keresnénk fel a kedvenc helyeinket. Kilátók, kávézók, éttermek, hegyek, völgyek, folyók, városok, élvezetes kanyarok, parádés útszakaszok és megannyi érdekes látnivaló szerepel a listán. Ezeket a kedvenceinket gyűjtöttük egy kupacba, majd összekötöttük őket, jobbnál jobb motoros utakkal, amit aztán 5 felé osztottunk, a szakaszok végére pedig prémium szállásokat kerestünk. Így született meg a Balkán Fanatik túránk. Ha szereted a Balkánt, (mi imádjuk) akkor azért, ha még nem ismered, akkor meg azért gyere velünk!
Túravezetők: Zsófi és Laza

2024. szeptember 14-22. | Bor, mámor, Toscana
Dolce vita!? Ugye hallottál már róla? Na nem a Fellini rendezte filmre gondolunk. Ha velünk tartasz garantáljuk, hogy csodás dimbes-dombos tájakon, szőlő ültetvények, olajfaligetek és ciprusfa sorok között, parádés utakon motorozva, napközben egy tökéletes eszpresszót szürcsölgetve, majd este egy üveg testes vörösbor társaságában, egész biztosan ráérzel majd, mit is jelent ez az életérzés! Gyönyörű kisvárosok, hangulatos kávézók, lengendás fagylatok és természetesen pasta és pizza minden mennyiségben. Aki lemarad az kimarad….
Túravezetők: Zsófi és Laza (Nóri és Gábor)

2024. szeptember 27-30. | Úttalan utakon
Természetesen a 2024-es szezon sem telhet el, a minden szempontból rendhagyónak (és talán kuriózumnak is) nevezhető, sajátos hangulatú „fiú túránk” nélkül. Hagyományosan, erre a túrára csak fiúk (pontosabban FÉRFIAK) 😉 jelentkezhetnek, kizárólag túraenduróval! Itt nincs helye panasznak, vagy nyafogásnak! Abból főzünk, ami van! Persze csak képletesen, hiszen az éjszakákat kiváló szolgáltatást nyújtó, szinvonalas szállásokon töltjük. Napközben pedig, ha jó az út, akkor „csapatunk” rajta, ha kevésbé jó, akkor zötykölődünk, ha pedig nincs, akkor porolunk. Nem kérdés, jó móka lesz! 🙂
Túravezetők: Macko és Laza

2024. október 5-8. | Az „i”-re a pont
Gyere velünk az év utolsó túrájára és tegyük fel együtt az „i”-re a pontot. És mivel is tehetnénk ezt szebben, jobban, stílusosabban, mint egy jó kis tengerparti (és persze hegyvidéki) motorozással, 1-2 utolsó adriai pancsolással, rengeteg nevetéssel, sok vidámsággal. Meggyőződésünk, hogy ilyenkor mutatja a legszebb arcát Horvátország és az Adria. Az utakon alig van némi forgalom, a turisták már elvonultak, viszont az időjárás még kiváló, így gyakorlatilag minden adott ahhoz, hogy egy szenzációs élménnyel zárjuk le a 2024-es túraszezont. Csupa olyan finomsággal készülünk a végére, mint a megunhatatlan és zseniális D8-as út legjobb szakasza, a Krka Nemzeti Park, az egyik kedvenc horvát városkánk Primosten, a Biokovo-hegy és az onnan elénk táruló panoráma. Igazi feltöltődésre, felhőtlen kikapcsolódásra, társasági programra hívunk; gyere és tarts velünk Te is!
Túravezetők: Zsófi, Nóri, Gábor és Laza

motoros tréningek

No event found!

biztosítás

Tisztelt motoros társunk!

Nagy gondot fordítunk túratársunk minden irányú védelmére, hiszen mindannyiunk érdeke a kellemes, gondtalan és biztonságos utazás. Túráinkhoz, védelmed érdekében jóárasított’ és kiemelkedő szolgáltatásokkal bíró, biztosítási hátteret tudunk számodra nyújtani. Alapban be van építve minden külföldi túránk költségébe a szolgáltatás finanszírozó, köznapi néven „utazásbiztosításunk”. Ennek díja 600.-Ft/nap/fő, amit Európa legnagyobb utazásbiztosítója nyújt számodra. Ebben, már gépjármű assistance szolgáltatásod is van, a motorod 20 éves koráig! Mindezért, egy igen magas 120,000,000.-Ft-os orvosi segítségnyújtási, kezelési, ellátási védelmet, és egyéb, helikopteres mentést, jogi, ügyvédi, biztosítéki finanszírozást és minden gyakorlatban előforduló fedezet kapsz. A táblázatban tudod látni ezek szofisztikált és magas limitjeit.

Tisztelt motoros társunk!

Nagy gondot fordítunk túratársunk minden irányú védelmére, hiszen mindannyiunk érdeke a kellemes, gondtalan és biztonságos utazás. Túráinkhoz, védelmed érdekében jóárasított’ és kiemelkedő szolgáltatásokkal bíró, biztosítási hátteret tudunk számodra nyújtani. Alapban be van építve minden külföldi túránk költségébe a szolgáltatás finanszírozó, köznapi néven „utazásbiztosításunk”. Ennek díja 600.-Ft/nap/fő, amit Európa legnagyobb utazásbiztosítója nyújt számodra. Ebben, már gépjármű assistance szolgáltatásod is van, a motorod 20 éves koráig! Mindezért, egy igen magas 120,000,000.-Ft-os orvosi segítségnyújtási, kezelési, ellátási védelmet, és egyéb, helikopteres mentést, jogi, ügyvédi, biztosítéki finanszírozást és minden gyakorlatban előforduló fedezet kapsz. A táblázatban tudod látni ezek szofisztikált és magas limitjeit.

blog

blog

1000kanyar.hu_tesztek

 Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy rengeteg km alatt sok különböző felszerelést és kiegészítőt volt alkalmunk kipróbálni vagy tartósan használni, melyről tapasztalatainkat itt olvashatjátok. Ezen kívül igyekszünk mindig valamilyen új „cuccot” kipróbálni és bemutatni.

Feltöltés alatt…..

1000kanyar.hu túra beszámolók

Itt olvashatod motoros túrákról beszámolóinkat, amely alapján láthatod miért is érdemes velünk tartani.

Ha van hozzá affinitásod Te is írhatsz túra beszámolókat.

gyakran ismételt kérdések

Felejthetetlen élményeket nyújtani Neked, egy vidám, jó hangulatú, gondtalan motorostúrával, ahol az egyetlen dolgod: élvezni az adott pillanatot.

Azon motoros túrázókat igyekszünk megszólítani, akik a kanyargós utakat kedvelik, de nem keverik össze a kanyarvadászatot a versenyzéssel, szeretik a jó társaságot, jó beszélgetéseket és az esti motorozás után a jó hangulatú beszélgetéseket. Hitvallásunk, hogy nem az a legjobb motoros, aki mindenkinél mélyebbre dönt, vagy mindenkit megelőz, hanem, aki este el is tudja mesélni az élményeit miután szisszent a sör, bor vagy üdítő a vacsora közben.

Röviden: jókat 
Bővebben: nagyon jókat

És most komolyan:

  • Nézelődős, ahol a tempót megelőzi a vizuális élmény. Ezeken a túrákon általában több fénykép készül, ráérősebbek a megállók.
  • Motorozós, ahol szintén készülnek fényképek… van, hogy egész drágák 😀
  • Vezetéstechnikai túrák, ahol a különböző motorozási technikákra és azok elsajátítására fókuszálunk.
  • Kifejezetten pároknak javasolt, ahol az utasnak sem küzdelem a motoron maradás.
  • Kezdő túrázóknak ajánlott, ahol lépésről lépésre vezetünk be a túrázás rejtelmeibe. Sok hasznos ötlettel, jó tanáccsal, vezetéstechnikai segítséggel.

Minimum 600 ccm legyen, hogy ne legyen gond a hegyekben, bár tudjuk, hogy az esetek többségében az ember a gyenge láncszem.

Minden túra előtt, a résztvevők személyre szabott információt kapnak a fizetési feltételekről.

A túravezető figyeli a csapatot, az útviszonyokat és ez alapján lövibe a tempót, de az ésszerűség határát sosem lépjük át.

Általában főutakon 110km/h, autópályán 130 km/h, lakott területen 50 km/h!

Folyamatosan figyeljük a csapat reakcióját a motoros túrán és ennek megfelelően húzzuk a gázt. Odafigyelünk a csoporton belüli sorrendre is, ami az egyik alapfeltétele a jó, élvezetes túrázásnak.
Nem az a célunk, hogy MotoGP-t futamot szervezzünk, ahol a társaság nagy része küzd az életéért, hanem az, hogy élvezetes motorozással, felejthetetlen napokat töltsünk együtt a motorok nyergében, olyan helyeken ahova nem jutunk el minden nap.
Egyszóval “látni és motorozni“!

Felejthetetlen élményeket nyújtani Neked, egy vidám, jó hangulatú, gondtalan motorostúrával, ahol az egyetlen dolgod: élvezni az adott pillanatot.

Azon motoros túrázókat igyekszünk megszólítani, akik a kanyargós utakat kedvelik, de nem keverik össze a kanyarvadászatot a versenyzéssel, szeretik a jó társaságot, jó beszélgetéseket és az estim motorozás után a jó hangulatú beszélgetéseket. Hitvallásunk, hogy nem az a legjobb motoros, aki mindenkinél mélyebbre dönt, vagy mindenkit megelőz, hanem, aki este el is tudja mesélni az élményeit miután szisszent a sör, bor vagy üdítő a vacsora közben.

Röviden: jókat 
Bővebben: nagyon jókat

És most komolyan:

  • Nézelődős, ahol tempót megelőzi a vizuális élmény. Ezeken a túrákon általában több fénykép készül, ráérősebbek a megállók.
  • Motorozós, ahol szintén készülnek fényképek… van, hogy egész drágák 😀
  • Vezetéstechnikai túrák, ahol a különböző motorozási technikákra és azok elsajátítására fókuszálunk.
  • Kifejezetten pároknak javasolt, ahol az utasnak sem küzdelem a motoron maradás.
  • Kezdő túrázóknak ajánlott, ahol lépésről lépésre vezetünk be a túrázás rejtelmeibe. Sok hasznos ötlettel, jó tanáccsal, vezetéstechnikai segítséggel.

Minimum 600 ccm legyen, hogy ne legyen gond a hegyekben, bár tudjuk, hogy az esetek többségében az ember a gyenge láncszem.

Ez minden túránál más és más, de mindegyik túránál ez külön le van írva a rá vonatkozó szabály.
Fizethetsz utalással, bankkártyával előre ill. paypallal is.

A túravezető figyeli a csapatot, az útviszonyokat és ez alapján lövibe a tempót, de az ésszerűség határát sosem lépjük át.

Általában főutakon 110km/h, autópályán 130 km/h, lakott területen 50 km/h!

Folyamatosan figyeljük a csapat reakcióját a motoros túrán és ennek megfelelően húzzuk a gázt. Odafigyelünk a motorozásnál a pl. sorrendre is, ami az egyik alapfeltétele a jó, élvezetes túrázásnak.
Nem az a célunk, hogy egy MotoGP-t futamot szervezzünk, ahol a társaság nagy része küzd az életéért, hanem az, hogy egy élvezetes motorozással, felejthetetlen napokat töltsünk együtt a motorok nyergében, olyan helyeken ahova nem jutunk el minden nap.
Egyszóval “látni és motorozni“!

elérhetőségeink

Coli:

+36 30 218 3267

Laza:

+36 30 397 5750

Email:

info@1000kanyar.hu

kapcsolat

elérhetőségeink

kapcsolat