1-2-3-4 / 1 túra – 2 keréken -3 országban – 4 nap alatt

Nehézségi szint:

Nehézségi szint-02

Egy túra a kanyarok kedvelőinek. Ebben a 4 napban, megpróbáljuk eldönteni, hogy melyik országban vannak a legjobb kanyarok….. Szlovéniában? Olaszországban? Vagy talán Ausztriában? Ha érdekel a válasz, gyere velünk és döntsd el Te magad! 😉

RÉSZVÉTELI DÍJ

elhelyezés
2 ágyas szobában

360 €

elhelyezés
1 ágyas szobában

460 €

részvételi díj
utasnak

280 €

Részvételi díj tartalmazza:

Részvételi díj nem tartalmazza:

címszavakban

Résztvevők:
Jocó - 1250GS
kawa70 - Nincs motor megadva
István - Magdolna - BMW R1200 RT
Vik - Aprilia Caponord 1200
Nóri és Gábor - Nincs utas megadva - GS és XR
Gyula - Györgyi - Yamaha XTZ1200
SchuHans - K1600 BMW GTL
Zsolt - Yamaha FJR 1300 AE

Várólista:
UzaLaci
Attila R1150R
Gabo

túra részletei

1. nap (Rábafüzes-Weißbriach 360 km)

Ha mindent megbeszéltünk, amit egy túra előtt szoktunk, nyeregbe pattanunk és a hengerek közé csapunk. Graz-ig nem igen fog történni semmi érdekes, hiszen az autópálya, nekünk motorosoknak, határozottan ingerszegény környezet. Utána viszont elkezdjük fokozni az élvezeteket. Először alsóbbrendű utakon, ráhangolódunk kicsit a kanyarokra, majd a 70-esen, lépünk még egy szintet, hogy mire a Klippitztörl Pass-ra érünk, már igazán jó formában legyünk.  Na de a nap fénypontja, a 35 km hosszú, 52 számozott hajtűkanyarral bíró Nockalmstraße, még csak ezután jön. Ha teleszívtuk a tüdőnket a 2000m feletti friss levegővel, meglódulunk a szállásunk felé, ami Hermagor mellett lesz.

2. nap (hermagor - hermagor 290 km)

Meleg császárzsemle, vaj, sonka, narancslé, kávé, ahogy azt egy rendes osztrák szálláson már megszokhattuk reggelire. Utána viszont, nincs lustálkodás, mivel gazdagon beterveztük ezt a napot. Ugyan nem a legrövidebben, de Villach felé vesszük az irányt. Ha már épp arra járunk, akár fel is szaladhatunk a Villacherre… A Wurzenpas-on keresztül, Kranjska Gora felől kapaszkodunk fel az 1600m fölé magasodó Vršič-hágóra. A parádés Isonzó völgye után, válaszhatunk a Mangart, az Xdrive faluként elhíresült Monte Lussari vagy a kanyarokkal gazdagon tűzdelt SP76-os út között. A közös pont a Nassfeldpass lesz, amin átkelve érünk majd vissza Ausztriába.

3. nap (hermagor - hermagor 310 km)

Ez a nap, szigorúan a kanyarokról fog szólni! És lesz belőlük mindenféle, gazdagon, a hajtűkanyartól, a keskeny csiki-csukin át, a tempósabb elnyútottig. Miután bevittük a szervezetünkbe, a délelőttre elegendő kalória szükségletet, ott folytatjuk a motorozást, ahol előző este befejeztük. Irány a Nassfeldpass! Innen viszont teljesen más irányba haladunk, mint amerre egy nappal korábban jártunk. Zömében a kisebb, ám annál kacskaringósabb utakat részesítjük előnyben. És ha már Olaszországban járunk, naná hogy ebédre bepuszilunk egy pizzát! (vagy egy jó Tira Miskát) Ausztriába, az alagutas-hajtűkanyaros Plöckenpasson keresztül jutunk vissza.

4. nap (hermagor - Rábafüzes 340 km)

A 4. napra egyetlen feladatunk maradt: épségben, egészségben haza érni! Akik messzire mennek vagy nagyon sietnek haza, azoknak javasolt az autópálya, a csapat többi tagjával viszont még kiélvezzük az utat a búcsú pontig. Amennyire csak lehetséges, az Osztrák-Szlovén határ vonalát fogjuk követni, így természetesen, “sógorék” híres-hírhedt, motorosok által igen kedvelt 69-es útja sem fog kimaradni. Sőt, bónuszként, még egy szépséges borvidéket is ráfűzünk a túra végére. Terveink szerint 15-16h között érkezünk a 4 nappal korábbi kiindulópontra.

The 1 2 3 4 - 1 túra - 2 keréken -3 országban - 4 nap alatt ticket sales has ended!

dátum

2021. június 04. - 07.
Expired!

Helyszín

Szentgotthárd

Szervező

1000 KANYAR
Mobil
+36 30 397 5750