1000 kanyar

Nehézségi szint:

Nehézségi szint-01

Ha röviden kellene összefoglalni, akkor azt mondanánk, hogy csillagtúra, Nockalm, Großglockner, Hohe Tauern nemzeti park, Stalle hágó, Dolomitok, császármorzsa, sör, kanyarok, jókedv. Így nem is ragozzuk a dolgot, további részletek alább láthatók.

RÉSZVÉTELI DÍJ

elhelyezés
2 ágyas szobában

385 €

elhelyezés
1 ágyas szobában

505 €

részvételi díj
utasnak

295 €

Részvételi díj tartalmazza:

Részvételi díj nem tartalmazza:

címszavakban

Résztvevők:
Jocó - 1250GS
Alien - Adrienn - BMW R1250 GSA
Zsolti - Bohner - Yamaha FJR1300A
\u00c1d\u00e1m - Laura - KTM 790 ADV R
Batman - CBF 1000
Bütyök - 1200 gs
Juci - Yamaha tracer 900
Petika - DL1000
István - Magdolna - BMW R1200 RT
Norbi - Ducati
Iv\u00e1n - Nincs utas megadva - Versys 1000

Várólista:

túra részletei

1. nap (Szentgotthárd - Matrei in osttirol) - 400 Km

A benzinkúton találkozunk, majd némi beszélgetést követően felpattanunk a motorokra. Első akadályként abszolváljuk a határátlépést, majd kis utakon haladunk az autópályáig, amin elkerüljük Graz-ot. Némi pályázást követően megkezdjük a motorozás élvezetesebb részét és kanyargunk egy (nem) keveset. Így jutunk el a nap egyik motorosok által kedvelt pontjához a Nockalm-hoz, ahol a hüttében megállunk egy fincsi kávéra és ha az idő kiadja, akkor senki nem hagyhatja ki a híres császármorzsát sem. Innen kellemes utazás vár ránk a szállásig.

2. nap (Matrei in osttirol - Matrei in osttirol) - 400 Km

Ez a nap sem fog unalmasan eltelni, hiszen csupa kanyargós úton 400 Km-t fogunk megtenni, így ennek megfelelően a nap folyamán csak rövidebb megállásokkal tűzdejük utunkat. Elsőként a méltán híres Stalle hágót célozzuk meg, ami váltakozó irányban egyirányú, így korán kell indulnunk annak érdekében, hogy a nemzeti park gyöngyszemét, a hágó előtti kis tavacskát lencsevégre kaphassuk. Ezt követően megcsináljuk a motorosok által igencsak kedvelt Sella kört, vagy kicsit mélyebben a a Dolomitokba hatolva a Niger hágón koptatjuk a gumik oldalát. A rengeteg kanyar miatt a szállásra érve garantáltan jól fog esni az esti pihenés és beszélgetés, ahol a napi élményeket megbeszéljük egy kellemes hűsítő folyadék mellett.

3.nap (matrei in osttirol - matrei in osttirol) - 320 km

Ma sem fogunk unatkozni, hiszen a motorosok egyik “mekkája” a Großglockner vár ránk. Megkerüljük a Großglocknert, megmásszuk az Edelweißspiztét, meglátogatjuk Ferenc Józsefet, ahol egy kis szerencsével parádés kilátással büszkélkedő teraszon üldögélve ”testközelből” nézhetjük a mormotákat miközben falatozzuk az Apfelstrudel-t. Ezt követően pihenésként elmotorozunk a szintén festői szépségű Zell am See tóhoz, amit a tervek szerint egy magasban található étteremből csodálunk meg. Ahogy az előző napokban, itt is lehetőség lesz az étterem teraszán ücsörögve, kávé szürcsölgetés közben csodás képeket készíteni a tájról. Ha pontosan tartjuk az időtervet, a szállás felé motorozva nem hagyjuk ki a Kitzsteinhorn kilátót sem.

4. nap (matrei in osttirol - rábafüzes) - 385 Km

Rövidke túránk utolsó napján sem fogunk unatkozni, hiszen a hazafelé vezető úton akad némi látnivaló és talán még kanyarokba is botolhatunk, ennek megfelelően a kanyargósabb utat választva a Wörthi tavat délről kerülve a hegyoldalban vezetjük le az előző napi aktív motorozást. Persze annak érdekében, hogy ne csak levezető gurulás legyen a Sobothi tavat a majdnem egyenes 🙂 69-es úton érjük el. Itt megpihenünk egy kicsit, majd most már tényleg hazafelé vesszük az irányt. Rábafüzesre érkezve könnyes búcsút veszünk egymástól, de csak a következő túráig.

The 1000 kanyar ticket sales has ended!

dátum

2021. augusztus 19. - 22.
Expired!

Helyszín

Rábafüzes

Szervező

1000 KANYAR
Mobil
+36 30 397 5750