A kanyarok szigete – Szardínia

Nehézségi szint:

Nehézségi szint-01

Szeretsz hibátlan aszfalton, fantasztikus íveken, élvezetesen kanyarogni? Na akkor ez a Te túrád! 😊 5 teljes napot motorozunk végig Szardínia szigetén, ebben a mediterrán motorosparadicsomban. Ha már voltál, akkor pontosan tudod miről beszélünk, ha még nem, akkor úgy sem fogod tudni elképzelni, amíg meg nem tapasztalod személyesen. És ebben nincs semmi túlzás; garantáltan ez lesz életed motoros élménye! Elsősorban motorozni megyünk, így nem kívánunk túl sok időt tölteni a látványosságok keresésével. Persze útba ejtünk néhányat, de csakis azokat, ahová minimum 1000 kanyar leküzdése árán lehet eljutni. 😉

  • Jelentkezési szándékod kérlek a komp/kabin foglalása miatt minél előbb jelezd felénk.

 

  • Amennyiben Livornoi becsatlakozással tartanál velünk, arra is van lehetőség. Ez eseben vedd fel velünk a kapcsolatot. (+36/30 397 5750 VAGY info@1000kanyar.hu)

RÉSZVÉTELI DÍJ

elhelyezés
2 ágyas szobában

1120 €

elhelyezés
1 ágyas szobában

1420 €

részvételi díj
utasnak

910 €

Részvételi díj tartalmazza:

Részvételi díj nem tartalmazza:

címszavakban

Résztvevők:
Zsolti - Yamaha FJR1300AS
Kawa70 - Addig még kiderül
Zsolesz - Beáta - BmwR1200GS
Hajma - BMW F850 GS
Karesz - Brigi - BMW R 1250 ADV
Nóri és Gábor - Gábor - Bmw
Tibor - CRF1000L
Laci - Fzs1000
Tamás - Suzuki GSX650FA
Dave - Yamaha Tracer
Jocó - bmw gs

Várólista:

túra részletei

1. nap - Letenye - Nova Gorica (420km)

A komp, ami bevisz minket Szardínia szigetére, Livornoból fog indulni, ami kellően messze van ahhoz, hogy ne akajunk „egy seggel” lemotorozni odáig. Ez esetleg csak autópályán lenne lehetséges, az meg ugyebár egy valamire való túramotoros számára, nem kívánatos közeg, de minimum „nem szeretem” kategória. Csak ha nagyon muszáj! Ezért mi -az autópályát nagyrészt elkerülve- motorozunk egy igazán kellemeset, Szlovénián keresztül, az olasz határig.

2. nap – Nova Gorica - Livorno (490km)

Este 19:30-ra kell a kikötőbe érnünk, így van időnk. Előző nap ugyan még jól „lefújjogtuk” az autópályát, most viszont kénytelenek leszünk használni, ha nem akarjuk elunni az életünket az olasz alföld, településekkel gazdagon tűzdelt és nem kevésbé forgalmas mellékútjain. A Bologna utáni szakasz viszont, kárpótlás lesz a sztráda gyötrelmeiért, amit majd alaposan ki is élvezünk. Az utolsó kb. 50km-t ismét pályán tesszük meg. Az érkezést igyekszünk úgy időzíteni, hogy jusson idő egy tankolásra és egy kis bevásárlásra. (Elég drága az alkohol a kompon.)  😉

3. nap – Olbia-Fertilia (370km)

Lustálkodni nem most fogunk, ugyanis 7:30-kor kíméletlenül kiraknak minket a kompból, mint ahogy a macskát szokás. De sebaj, legalább több időnk marad motorozni. 😊 A kikötőt elhagyva, mindjárt a nyugati part irányába indulunk, hogy felkeressünk néhány maradandó élménnyel kecsegtető utat, de előtte még bepótoljuk a korai kelés miatt elmaradt reggelit, kávét, aztán körülnézünk Szardínia legmagasabb pontjáról. (1.362m) Napközben futólag érintjük az útikönyvek által gyakran említett tengerparti városkát Castelsardo-t, de a közismert elefánt sziklával is lefényképezkedünk. Sőt, ha az időnkbe belefér, a Neptun-barlangot is útba ejtjük.

4. nap – Fertilia-Sirai (370km)

Szardínián, elég nehéz úgy közlekedni, hogy elkerüljük a nuraghe-kat, ezeket a kövekből épített fura, toronyszerű képződményeket. Már csak azért is, mert úgy nagyjából 7000 db található a szigeten és a mai napig, komoly fejtörést okoznak a régészeknek. Kis túlzással mondhatnánk, hogy ha egyet láttál, akkor mindet láttad, ezért egyet mi is megnézünk, méghozzá az egyik legnagyobbat. 😉 Ezen a napon nagyjából ki is pipáljuk a sziget nyugati felének izgalmasabb útjait. De nyugalomra semmi ok; bőven jut a „finomságból” a további napokra is! 

5. nap – Sirai-Arbatax (370km)

Reggeli után motorra pattanunk és első körben igyekszünk elkerülni Cagliari, Szardínia fővárosának forgatagát, hogy minél előbb belecsapjunk a tutiba. A szigeten még hátra lévő időben, (2 és fél nap) szinte kizárólag csak olyan utakon motorozunk, amitől minden jóérzésű túramotorosnak könnybe lábad a szeme. A következő 2 éjszakát a keleti parton, ugynazon a szálláson töltjük, közel a tengerhez, így ha szerencsék lesz, pancsolhatunk egyet a Tirrén-tengerben.

6. nap – Arbatax-Arbatax (380km)

Mivel maradunk ugyanazon a szálláson, ezt a napot akár ki is lehet(ne) hagyni és a szálláson is lehet(ne) maradni. Ha-ha-ha… Erre mondják azt, hogy „van az a pénz, de nincs az az Isten!” 😊 Ez lesz ugyanis a csúcs nap! Legalábbis a kanyarok számát -na meg az élményfaktort- tekintve mindenképp. Ezért jöttünk, erre vágytunk; 380km tömény kanyar, gyakorlatilag egyenes nélkül. Ráadásul olyan utakon, ami nekünk magyaroknak, teljességgel elképzelhetetlen. Röviden: „besza-behu” 😊

7. nap – Arbatax-Olbia (385km)

Ezen a napon sajnos kénytelenek leszünk búcsút inteni Szardíniának, de mivel csak 20h körül kell a kikötőben lennünk, miénk a teljes nap. Ennek megfelelően ki is fogjuk használni és igazán méltó lesz az a búcsúzás: az eddig még kimaradt kanyargós utakat csokorba szedve, az előző napihoz erősen hasonlító élvezetek közepette haladunk Olbia felé. Többek között ekkor kerül majd „terítékre”, a 389-es, parafaligetes szakasza, ami sokaknál toplistás motoros út. Az érkezést úgy tervezzük, hogy a becsekkolás előtt egy búcsú (pizza)vacsorával zárjuk le az előző 5 nap élményeit.

8. nap – Livorno-Nova Gorica (490km)

A kompból kiszállva megindulunk hazafelé, azaz előbb még a szlovén-olasz határ irányába. Az unalmas részeket most is az autópályán próbáljuk meg átvészelni, de ahol lehet, ott inkább keresünk valami más, jobb alternatívát. Ez nagyjából megint a Firenze és Bologna közötti szakasz lesz, de természetesen másik utat választunk, mint amin idefelé jöttünk.

9. nap – Nova Gorica-Letenye (350km)

Az utolsó napra, egyetlen feladatunk maradt hátra: épségben hazaérni! Aki siet, annak ajánlott a legrövidebb úton felhajtani az autópályára, a többiekkel viszont még felfűzünk a haza útra is néhány kanyart. Persze nem az összeset, mert terveink szerint 15-16 óra között mi is szeretnénk megérkezni Letenyére, ahol véget ér ez a -remélhetőleg- felejthetetlen túra.

The A kanyarok szigete - Szardínia ticket sales has ended!

dátum

2023. május 13. - 21.
Expired!

Helyszín

Letenye

Szervező

1000 KANYAR
Mobil
+36 30 397 5750