Balkán Fanatik

Nehézségi szint:

Nehézségi szint-02

Nem tagadjuk, hogy fanatikus rajongói vagyunk a Balkánnak. Nem telhet el motoros szezon úgy, hogy ne keresnénk fel a kedvenc helyeinket. Kilátók, kávézók, éttermek, hegyek, völgyek, folyók, városok, kanyarok, útszakaszok és megannyi érdekes látnivaló szerepel a listán. Ezeket a kedvenceinket gyűjtöttük egy kupacba, majd összekötöttük őket, jobbnál jobb motoros utakkal, amit aztán 5 felé osztottunk, a szakaszok végére pedig prémium szállásokat kerestünk. Így született meg a 2021 talán legjobb túrája, amit az utasként résztvevők is kivétel nélkül imádtak. Ha nem hiszed, ültesd fel a párod és győződjetek meg személyesen! 😉

RÉSZVÉTELI DÍJ

elhelyezés
2 ágyas szobában

395 €

elhelyezés
1 ágyas szobában

495 €


UTASNAK

305 €

Részvételi díj tartalmazza:

Részvételi díj nem tartalmazza:

címszavakban

Résztvevők:
riku - rikun\u00e9 - dl1000
Alien - Adrienn - BMW R1250 GSA
Batman - CBF 1000
Franky - Suzuki SV650
J\u00f3zsika - Honada CRF 1000L Africa Twin
Tibib\u00e1csi62 - Suzuki GSX 750 Inazuma
kawa70 - Nincs motor megadva
Feri - BMW G650 GS
S\u00e1ndor - Tracer 700
Peti - BMW R 1200gs
Tibor - CRF1000L
Alex - Nincs motor megadva

Várólista:

túra részletei

1.nap Barcs - Mostar (410km)

Miután átbeszéltünk mindent, amit a túrával kapcsolatban tudni kell, nyeregbe pattanunk és elhúzúnk dél felé, mint a vadlibák. Persze nem “vé” alakban és nem magasan a levegőben, hanem cipzárban és a közúton. Lipiknél egy jó kávé és egy finom süti mellett szusszanunk egyet. Az igazán jó szakaszok Boszniában, Banja Lukát elhagyva kezdődnek. Először a Vrbas folyó völgyében haladunk, majd a Neretva vonalát követve érjük el Mostart. Persze közben is tartunk majd pihenőt, ahol olyan csodákat fényképezünk majd, mint pl. a Csontváry kedvenc vízesése, a Jajca-vár alatt. Az esti program: séta, vacsora, beszélgetés, sztorizás, Öreg-híd, Mostarsko Pivo.

2.nap Mostar - Petrovac (300km)

Reggel búcsút intünk Mostarnak. Na de nem csak úgy simán elhagyjuk a várost, mint Pataki Attila Miskolcot, hanem a Mostar fölé magasodó, hatalmas kereszt tövéből, még utoljára visszanézve. Nem akármilyen látvány. Aztán jöhet is a másik nagy kedvenc, a Kravica-vízesés. Ott is lesz mit nézni/fényképezni. Ezúttal kihagyjuk a horvátokat és a boszniai hegyeken keresztül vesszük célba Montenegrót. A határon átérve, a kedvenc 10 kilométerünkön, csapatunk egy olyan “oda-visszát”, amitől garantáltan “bekönnyezel”! 🙂 És még csak most jön az egyik fő látványosság, a Kotori-öböl. Alaposan megnézzük fentről, lentről, de még egy kompról is. Innen már nem lesz messze a szállásunk, úgy nagyjából 50km.

3.nap Petrovac - Petrovac (230km)

Ezt a napot akár ki is lehet hagyni… de hogy óriási hiba lenne, az egészen biztos! Azzal indítunk, hogy megnézzük a Kotori-öblöt a másik oldalról is, a leglátványosabb pontról, ahova 25 hajtűkanyart abszolválva jutunk el. Az egész Lovcen-hegyen parádés utak vannak, amiket -2 részletben- alaposan végig is járunk. “Pihenésként” az igazán kemények, a hegy tetején álló, Njegoš mauzóleumhoz is felsétálhatnak. Ide 461 lépcső vezet fel, de tiszta időben, minden gyötrelemért kárpótol a kilátás. (a puhányakkal addig iszunk egy kávét) 😀 A Skadári-tóra is vetünk majd egy pillantást; nem is akármilyet! Igény szerint, -az időjárás függvényében- tudjuk úgy alakítani ezt a napot, hogy egy kis strandolás is beleférjen.

4.nap Petrovac - Szarajevó (330km)

Lehet, hogy hihetetlennek tűnik, de még mindig tudjuk fokozni az élményt. Irány a Durmitor Nemzeti Park! Az odáig vezető út is vigyorgós lesz, de a félúton tartott pihenőt jó eséllyel sokáig fogjátok emlegetni. Innen aztán egyik ámulatból esünk a másikba. A Durmitor-hegység elképesztő látvány, akárcsak lenézni a lehetetlen színű Pivára vagy végigmotorozni a rengeteg alagúttal tűzdelt folyóparti úton. Innen már csak az a feladat, hogy elérjük a Bosnyák fővárost, Szarajevót. Aki járt már itt és ismeri, az bizonyára szereti is, aki még nem, az mostantól fogja. Sétálunk majd egy kicsit a történelmi óvárosban, hogy jobban megérezhessük a város varázslatos sokszínűségét, a napot pedig a sörgyár kiváló ételeivel és italaival koronázzuk meg.

5. nap Szarajevó - Mohács (320km)

Viszlát Szarajevó! Reggeli után észak felé indulunk, mivel arra van Magyarország és bármennyire is maradnánk, haza kell menni. Először Tuzla felé haladunk, majd Eszék irányába, és terveink szerint, 15-16 óra között Mohácson fejezzük be az együtt eltöltött, felejthetetlen 5 napot.

The Balkán Fanatik ticket sales has ended!

dátum

2022. június 03. - 07.
Expired!

Helyszín

Barcs

Szervező

1000 KANYAR
Mobil
+36 30 397 5750