Balkán java

Nehézségi szint:

Nehézségi szint-02

Ismered a nagy sikerű Balkán Fanatik túránkat? Na ez teljesen más, de legalább annyira jó! És nem csak a nevében, hanem útvonalában és így a szállásaiban is. Horvátországon és Bosznián át, élvezetes utakon érjük el Szerbiát, érintjük a Tara Nemzeti Park legszebb részét, Montenegróban végig suhanunk a Tara és a Piva folyók kanyonjain, átvágunk a Durmitor Nemzeti Parkon, megcsodáljuk a Kotori-öböl környékét és „szétmotorozzuk a Lovcen-hegyet, Albániában kipipáljuk a legendás SH20 jelzésű utat, végül bónuszként az 1000 arcú bosnyák fővárosban, Szarajevóban is eltöltünk egy éjszakát.

RÉSZVÉTELI DÍJ

elhelyezés
2 ágyas szobában

470 €

elhelyezés
1 ágyas szobában

590 €

részvételi díj
utasnak

360 €

Részvételi díj tartalmazza:

Részvételi díj nem tartalmazza:

címszavakban

Résztvevők:
Levi - Orsolya - R1200 RT
Balázs - HONDA REBEL 1100
Zsolt - Katalin - BMW R1200 RT
Robi - Brigi - Kawasaki Versys 1000
István - CBF500
Zsolesz - Beáta - BMW R1200GS
Kawa70 - Busszal megyek
Tamás - Zsófia - Suzuki GSX650 FA
Geri - Bmw F900 XR
Frici - Erzsébet - Yamaha XT1200 Szuper Teneré
Tamás - KTM SAS 1290

Várólista:

a túra részletei

1. nap | Villány-Tara Np (375 km)

Teljesen rendhagyó módon, ezúttal Villányból vágunk neki a Balkánnak, de csak azután, hogy átbeszéltük a túra részleteit. Az első 150km-en, túl sok izgalomra nem kell készülni, viszont autópályázással sem untatjuk magunkat. Boszniát elérve kezdődnek a balkáni kalandok és ezzel együtt az élvezetes motoros utak is. Hol a Drina partján, a folyót követve haladunk déli irányba, hol pedig egy 3 számjegyű, de jó minőségű úton vágunk keresztül a hegyeken. Az utolsó 40km-t, az első szállásunkig, ami a Tara Nemzeti Parkban, 1000m-rel a tengerszint felett lesz, már Szerbia területén tesszük meg.

2. NAP | Tara Np-Mojkovac (320 KM)

Bitang jó kis napunk lesz, és ez még csak a 2. Továbbra is a déli irányt követve, kifejezetten jó és nem kevésbé látványos utakon haladunk tovább. Hosszasan követjük a Lim-folyó kanyarulatait, majd Montenegróba átérve, ránézünk egy olyan kanyonra, amitől garantáltan tátva marad a szánk. Nem kevésbé látványos a Tara felett, 172m magasan átívelő híd és a folyó völgyében haladó út sem, amin természetesen végig motorozunk. Az éjszakát Mojkovac melletti hegyek között töltjük, egy minden igényt kielégítő szálláson.

 

3. NAP | Mojkovac-Petrovac (320 KM)

Ha az előző nap jó volt, akkor ez egyenesen király lesz, mert hogy még simán tudjuk fokozni! 🙂 Mojkovacot elhagyva, ismét a Lim-folyó lesz a vezetőnk és majdnem az albán határig követjük. Hogy mit csinálunk az albán határon? Természetesen átlépjük, hogy végigmenjünk a legendás SH20-as, legzseniálisabb szakaszán. Ha ezzel végeztünk, vissza is térünk Montenegróba, lövünk pár fényképet a Shkodrai-tó legszebb és legismertebb pontján, majd teszünk egy kört a Lovcen-hegyen, ahonnan páratlan kilátás nyílik a mesés Kotori-öbölre. Igyekszünk időben a szállásunkra érni, hogy jusson idő egy kis pancsolásra is, ha már közvetlenül a tenger partján töltjük az éjszakát.

4. NAP | Petrovac-Szarajevó (360 KM)

Ugyan az előző 2 napban igen magasra tettük a lécet, még mindig tudjuk fokozni a gyönyört. Először csak a partról csodáljuk meg a Kotori-öblöt, majd egy komp sefítségével a vízről is megnézzük. Jó kis tempós kanyarokkal tűzdelt, úton indulunk meg Niksic felé, hogy aztán a Durmitor Nemzeti Parkon, majd a Piva-kanyonon keresztül haladva, egyik ámulatból essünk a másikba. A Tara-folyón átkelve, belépünk Bosznia-Hercegovinába és -egy kis túlzással- a fővárosig, Szarajevóig meg sem állunk. A napot egy kis óvárosi sétával és hamisítatlan bosnyák ételekkel zárjuk.

5. NAP | Szarajevó-Mohács (315 KM)

Reggeli után, vélhetően nem túl vidáman vágunk majd neki a hazaútnak, mivel mostanra már minden bizonnyal az is szerelmese lett a Balkánnak, aki esetleg, fenntartásokkal indult neki ennek a túrának. Na de sebaj, legalább lesz miért visszatérni. 🙂 Nem különösebben rohanva, de mindenképpen célirányosan haladva húzzuk a gázt Mohácsig, ahol terveink szerint legkésőbb 15-16h magasságában véget ér ez az igazán felejthetetlen 5, Balkánon eltöltött nap.

The event is finished.

Lejárt

Várólista

Iratkozz fel várólistánkra.

dátum

2023. szeptember 06. - 10.
Expired!

Helyszín

Villány

Szervező

1000 KANYAR
Mobil
+36 30 397 5750