Hab a tortán – 2022 szezonzáró

Nehézségi szint:

Nehézségi szint-02
Mi mással lehetne megkoronázni és méltóképpen lezárni a 2022-es túraszezont, mint egy jó Horvátország-Bosznia motorostúrával? A kékséges Adria partján gurulva, csupán arra koncentrálunk, hogy alaposan feltöltődjünk a szürke téli hónapokra a motorozás örömével és az együtt töltött idő vidám hangulatával. Motorozás szempontjából az idei év végjátékban természetesen, a híres Jadranska Magistrala legzseniálisabb szakasza is szerepel. Hozd magaddal a párodat is, hogy egy fantasztikus közös élménnyel fejeződjön be ez a motoros évad. 

RÉSZVÉTELI DÍJ

elhelyezés
2 ágyas szobában

385 €

elhelyezés
1 ágyas szobában

485 €

részvételi díj
utasnak

280 €

Részvételi díj tartalmazza:

Részvételi díj nem tartalmazza:

címszavakban

Résztvevők:
Imre - Nincs motor megadva
kawa70 - Nincs motor megadva
Zsolt - Nincs motor megadva
Karesz - Brigi - BMW R1200 GS
Joc - BMW
Balázs - Nincs motor megadva
Dávid - Nincs motor megadva
Zsolt Ferenc - Nincs motor megadva
- Nincs motor megadva
Krisz - Erika - V-strom 1000
szrio - KTM Adventure 890
Tomi - Honda AT
Zoltán - Nincs motor megadva
Soma - Kata - Triumph Tiger 800
István - Magdolna - BMW R1200 RT
Pál - Nincs motor megadva
\u00c1rpi - BMW R1250GS
Gyuri - Triumph

Várólista:

túra részletei

1.nap - Letenye - Zadar (450km)

Egy gyors eligazítást követően neki is lódulunk az első napnak, amiben a motorozásé lesz a főszerep. Az első etap a szokásos “nem szeretem rész”, azaz autópálya Károlyvárosig. Erre azért van szükségünk, hogy minél előbb és hosszabban legyen nekünk jó utána. 😉 A 23-ason finoman ráhangolódunk a kanyarokra, aztán ahogy Senjnél elérjük a tengerpartot, belecsapunk a tutiba. A sokunk által nagyon kedvelt D8-as út legjobb szakaszán megyünk egy jót, (mindenki saját tempója és vérmérséklete szerint) majd az impozáns látványt nyújtó, maslenicai piros hídon áthaladva érjük el az első -tengerparti- szállásunkat, ami Zadar mellett lesz.

2.nap - Zadar - Neum (350km)

Ha már előző nap elértük a tengerpartot, akkor igyekezni fogunk maximálisan ki is élvezni, ezért csak rövid időre és csupán néhány élvezetes, kanyarokkal tarkított szakasz erejéig távolodunk el a 8-astól. Persze ahol kell, ott megállunk. Pl. Primostenben, az óváros mólóján, mindenképp érdemes leülni egy kávéra. De Makarska és/vagy Trogir is szerepel ezen helyek között, illetve a Biokovo-hegyen pár éve átadott üvegkilátóból elénk táruló panoráma is megér egy misét. Igyekszünk időben érkezni a szállásunkra, hogy még egy utolsó adriai pancsolásra is maradjon lehetőség. 

3.nap - Neum - Szarajevó (320km)

Egy bőséges reggelit követően, nyeregbe pattanunk, de ezúttal nem kapkodunk, kényelmesre vesszük a figurát. A táv nem túl sok, viszont az út élvezetes, amit evéssel-ivással-kávézással teszünk még színesebbé. Bosznia fővárosa, Szarajevó nagy kedvencünk, így reményeink szerint ide is időben érkezünk majd. Ebben az esetben, az 1984-es téli olimpia ikonikus helyszíneit is felkeressük. Egy kellemes óvárosi séta közben, belekóstolunk a helyi gasztronómia remekeibe, de ezúttal nem a már megszokott sörgyárat választjuk. Persze Sarajevsko pivo ettől még lesz! 😉

4.nap - Szarajevó - Mohács (315km)

Észak felé vesszük az irányt és haza indulunk. Próbáljuk kimaxolni a lehetőségeket, így az autópálya helyett, az élvezetesebb és egyben kanyargósabb utat választjuk. Terveink és reményeink szerint 15h magasságában, Mohácson ér véget ez a 4 nap és vele együtt az 1000kanyar  2022-es túra szezonja.
The 1000 kanyar ticket sales has ended!

dátum

2022. szeptember 29. - 2022. október 02.

Helyszín

Letenye

Szervező

1000 KANYAR
Mobil
+36 30 397 5750
Jelentkezem