Horvátország kicsit másképp

Nehézségi szint:

Nehézségi szint-02

A túra célja, hogy olyan utakon és helyeken motorozzunk Horvátországban melyeken nem, vagy nagyon ritkán járunk. Nem feltétlenül a megszokott útvonalakat használva érjük el úticéljainkat, de azért lesz benne ismerős út is, hiszen, ha már Horvátország, akkor a motorosok kedvenc útját: a 8-ast nem hagyhatjuk ki. Fogunk járni Boszniában is, érintjük Bihácsot, illetve az Una nemzeti parkot, és Horvátországban a Risnjak nemzeti parkot is. Lesznek keskeny “zergeb” illetve lábtartó karistolós utak is, és bizony előfordulhat, hogy nem lesz tükörsima az út. A túra elsősorban a motorozásról szól, kevesebb látnivalóval.

RÉSZVÉTELI DÍJ

elhelyezés
2 ágyas szobában

375 €

elhelyezés
1 ágyas szobában

475 €


UTASNAK

275 €

Részvételi díj tartalmazza:

Részvételi díj nem tartalmazza:

címszavakban

Résztvevők:
Yoss - R1250GS
Karesz - Brigi - BMW R1200 GS
Vik - Aprilia Caponord 1200
Dubcsek - Ducati Multi 950
Laci - Honda Vfr 1200
szrio - KTM Adventure 890
Balázs - Nincs motor megadva
Szundibá - Kriszta - CRF1100
Béci - Kata - Tenere
Tibor - CRF1000L
Norbi - Ducati

Várólista:

túra részletei

1.nap Barcs – Starigrad-Paklenica (380km)

A barcsi benzinkúton találkozunk, a szokásos eligazítás után neki vágunk a túránknak, és rögtön egy határátkeléssel kezdünk. Ezután irány Kostajnica, ahol belépünk Boszniába, és megcélozzuk Bihácsot az Una folyó partján. Bihácsot elhagyva követjük a egészen az Una Nemzeti Parkig, ahol búcsút intünk Boszniának és visszatérünk Horvátországba. Amint megüti orrunkat a sós, tengeri szellő illata, már tudhatjuk, hogy a többi érzékszervünknek is hamarosan érkezik a kényeztetés, hideg sör formájában.

2.nap Starigrád-Paklenica - Selce (290km)

Ez a nap A 8-as útról szól, mi nem tudjuk megunni. A kiadós reggeli után motorra pattanunk, és fülig érő szájjal megtámadjuk. Karlobagnál pihenünk egyet, majd felmotorozunk a kilátóba, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a tengerre, majd vissza a 8-asra, Senj-ben ebéd-kávé, majd a Krk szigetre átmotorozva, bejárjuk kicsit a szigetet, majd irány a szállásunk.

3.nap Selce - Selce (320km)

A reggeli torna, akarom mondani a finom reggeli után, vissza motorozunk a szárazföldre, és északnak vesszük az irányt. Átmotorozunk a Risnjak nemzeti parkon, de mielőtt átérnénk Szlovéniába, sarkon fordulunk, és a két határ mentén gurulunk és Ogulin felé vesszük az irányt. Mindenféle kanyargós utakon haladunk Ogulintól és nem kevésbé kanyargós utakon járjuk a KRK szigetet, ahonnan a szállásunkat vesszük.

4.nap Selce - Letenye (300km)

Ma sajnos hazafelé kell vennünk az irányt, de túránk utolsó napjának elején Karlovac-ig még keresünk pár jó kis utat, onnantól viszont az autópályára állunk, illetve gurulunk, hogy mindenki időben haza érhessen.

The Horvátország kicsit másképp ticket sales has ended!

dátum

2022. május 06. - 09.
Expired!

Helyszín

Barcs

Szervező

1000 KANYAR
Mobil
+36 30 397 5750