Made in Csehszlovákia

Nehézségi szint:

Nehézségi szint-02

Miért érdemes Csehországban motorozni? Azért, mert nagyon jó! 🙂 És nem csak a finom sörök és a mesterien elkészített csülök miatt, hanem mert igazán jó utak is vannak, plusz szép kis városok, gyönyörű főterekkel, hangulatos éttermekkel, sörözőkkel. Ezeket fogjuk „leellenőrizni” ebben az 5 napban. Igyekeztünk úgy összeállítani az útvonalat, hogy ne csak a motorozás legyen izgalmas és élvezetes, hanem jusson időnk egy kis esti, városnézéssel egybekötött, gasztro sétára is, pl. a fővárosban, Prágában, a „cseh királynék városában” Hradec Králové-ban, a „cseh sörök fővárosában” Plzeň-ben, vagy a mesésen bűbájos Český Krumlov-ban. Igazi páros élmény lesz, amiről a kedvesed sem szeretne lemaradni, ebben egészen biztosak vagyunk! 😉

RÉSZVÉTELI DÍJ

elhelyezés
2 ágyas szobában

490 €

elhelyezés
1 ágyas szobában

630 €

részvételi díj
utasnak

380 €

Részvételi díj tartalmazza:

Részvételi díj nem tartalmazza:

címszavakban

Résztvevők:
Yoss - R1250
Feri - Anikó - Bmw 850gs
Szabi - Katalin - BMW 1250 RT
Alien&Ripley - Adrienn - BMW R-1250 GSA
Joc - Csilla - tucatmotor
HáZé - Kawa VerSys 650
Misi - Edit - Bmw R1300 GS
Zsolesz - Beáta - BMW R1250gs
Tafi - Judit - TRIUMPH TIGER

Várólista:

túra részletei

1. nap | Hegyeshalom - Hradec Králové (410 km)

Hegyeshalomnál csapunk a hengerek közé, de természetesen csak azután, hogy minden fontosabb részletet átbeszéltünk. Pozsony irányába indulunk, de ezúttal csak átsuhanunk városon, pont úgy mint az országon, Szlovákián. Csehországba lépve, Brno felé haladunk, de előtte még vettünk egy pillantást a számtalan csehországi kastély közül az egyik legszebbre, ami méltán lett a világörökség része. (Ha ügyesek leszünk, még egy másik, hasonló elismerésben részesült kastélyt is útba ejtünk.) Az első esti szállásunkon nem sokat időzünk; egy gyors zuhany után „civil ruhát” öltünk és megkezdjük az ismerkedést a cseh konyha -és persze a sörgyárak- kiválóságaival.

2. nap | HRADEC KRÁLOVÉ - Prága (300 km)

Tovább haladunk észak felé, egészen a lengyel határig, majd egy kis kerülővel a csehek fővárosát vesszük célba. Gyönyörű erdőkőn, mezőkön, hegyeken és folyóvölgyeken keresztül vezet az utunk és ha Jičín környékén nagyon figyelünk, még az is lehet, hogy megpillantjuk Rumcájszt vagy Mankát. 😉 Ezen a napon nem tervezünk sehol hosszabban időzni, mivel Prága fantasztikus hangulatú óvárosa vár minket, amit muszáj látni, érezni, megkóstolni. (Kényelmes cipő mindenképp legyen a csomagodban, mert a túra során minden este szükség lesz rá!)

3. nap | Prága - Plzeň (285 km)

Miután jól bereggeliztünk, nyugat felé elhagyjuk Prágát és folytatjuk utunkat a hamisítatlan és jellegzetes cseh utakon. Elsődleges célunk, a termálforrásairól, a gyógyfürdőiről, az üveggyártásról, a filmfesztiválokról, James Bond-ról és persze a kiváló gyógynövénylikőrjéről, a Becherovkáról ismert város, Karlovy Vary. Persze túl sokat itt sem időzünk, mivel komoly programunk van. A cseh sörök fővárosában, Plzeň-ben töltjük az éjszakát, ahol természetesen utána járunk, miért is kapta a város ezt a nevet. 🙂

4. nap | PLZEŇ - Český Krumlov (265 km)

Az eddig bevált menetrenden nem változtatunk: reggeli után, nem túl hosszú, de annál élvezetesebb motorozás, délután időben érkezés a szállásra, majd városnéző séta, sörözés, vacsorázás. Erre a napra is ez a terv, de ezúttal Český Krumlovra fókuszálunk. Dél Csehország mesébe illően szép, páratlan fekvésű városára érdemes időt szánni.

5. nap | Český Krumlov - Hegyeshalom (265 km)

Búcsút intünk Český Krumlovnak és a navigáción megnyomjuk a „Menjünk haza” gombot. A Moldva folyót követve, dél felé haladunk, majd Ausztriába átlépve, egészen a Dunáig megyünk, ahol kötelező kávé-süti-fagyi szünetet tartunk. Innen a Dunával kanyargunk egészen Kremsig, ahol felhajtunk az autópályára, hogy mindenki időben haza érhessen. Reményeink szerint, 15h magasságában érünk Hegyeshalomra.

The Made in Csehszlovákia ticket sales has ended!

dátum

2024. június 15. - 19.

Helyszín

Hegyeshalom

Szervező

1000 KANYAR
Mobil
+36 30 397 5750
Jelentkezem