Mesés román utakon – nem mese a fele se

Nehézségi szint:

Nehézségi szint-02

Emlékszel még azokra az időkre, amikor Romániáról, -első körben- a borzalmas állapotú utak jutottak eszébe mindenkinek? Na ezt gyorsan felejtsd el! Csúnyán leköröztek minket az útépítések terén és szép csendben olyan utakat építettek, hogy a (motoros) mesében sincsenek olyanok. Amitől minden jó érzésű -magyar- túramotoros szeme azonnal könnybe lábad. A napi (több) 1000 kanyart itt is garantálni tudjuk, máskülönben eszünkbe sem jutna arra indulni. Garantáltan meg fogsz lepődni! Parádés utak, tökéletes aszfalt, gyönyörű erdőkön és mezőkön keresztül. Aki azt hiszi, hogy ez csak egy mese, az járjon utána! 🙂 De még inkább jöjjön velünk és győződjön meg róla személyesen!

RÉSZVÉTELI DÍJ

elhelyezés
2 ágyas szobában

440 €

elhelyezés
1 ágyas szobában

540 €

részvételi díj
utasnak

330 €

Részvételi díj tartalmazza:

Részvételi díj nem tartalmazza:

címszavakban

Résztvevők:
MotoRosti - Tigris
Eggman - Marianna - BMW R1200GS
Janó - Triumph Tiger 1200
Zsolti - Yamaha FJR 1300AE
Hajma - BMW F850 GS
kawalaci - Ágneska - V4
Csocsesz - Honda Pan european
Petikaa - KTM 390 ADV

Várólista:

a túra részletei

1. nap | Berettyóújfalu - vartop (360km)

Ezúttal Berettyóújfaluban lesz a találkozó, ahol a szokásos procedúr (névsorolvasás, létszámellenőrzés és eligazítás) után meglódulunk az osztrák határ felé. Na jó, ez csak vicc volt, persze, hogy a román határ felé indulunk. 😀 Az első 100km-en, nem készülünk különösebb izgalmakra, úgyhogy ennek érdekében pl. Nagyváradot -amennyire lehet- elkerüljük. Belényesen tartunk egy rövid pihenőt, aztán a hegyek felé vesszük az irányt. Itt aztán már lesz erdő, mező, vízesés és víztározó, na meg olyan utak, hogy elbizonytalanodunk, melyik országban is járunk. A szállásunk pedig egy síközpontban lesz, úgy kb. 1200m-en.

2. nap | vartop - gyulafehérvár (350km)

Folytatjuk az előző nap félbehagyott kanyargást és a környék útjainak a minőségellenőrzését, melynek során többször lesz olyan érzésünk, hogy ez biztos nem Románia. Látnivalók terén, terveink között szerepel egy igazi jégbarlang, a Tordai-hasadék, valamint Torockó környéke is. A szállásunk, Erdély ősi történelmi fővárosában Gyulafehérváron lesz, ahol 2 éjszakát fogunk eltölteni, így egyik este a városban is teszünk egy rövid sétát.

 

3. nap | gyulafehérvár - GYULAFEHÉRVÁR (330KM)

Egy kiadós reggelit követően, nekivágunk a 3. napnak, ami motorozás szempontjából, talán a legizgalmasabb lesz. Ha már itt vagyunk, naná hogy végigmotorozzuk a Déli-Kárpátokon átvezető, híres/hirhedt DN 67C jelzésű út, mind a 148 kilométerét. Ez az az út, amit mi motorosok, leginkább úgy ismerünk, hogy Transzalpina és aminek 2145m-en található a legmagasabb pontja. Viszonylag kevés hely van Európában, ahol ilyen hosszan és egybefüggően, valamint ennyire változatosan lehet kanyarogni. Hogy tovább fokozzuk az élvezeteket, (na nem mintha szükség lenne rá) a 66-os utat is belefűzzük az útvonalba. Természetesen, nem a dögunalmas, végeláthatatlan egyeneseiről -érthetetlen módon- elhíresült amerikai útról beszélünk, hanem a Zsil-völgyében kanyargó, néhány éve felújított, romámiai „rokonáról”.

4. nap | gyulafehérvár - Berettyóújfalu (300KM)

Az utolsó nap, elsősorban a hazajutásról fog szólni. Rohannunk, kapkodnunk nem igen kell, mivel a ránk váró 300km nem a világ vége, ráadásul a megtételéhez, kapunk plusz 1 órát. Így apróbb kitérőkkel, a lehetőségekhez képest, kellemesen kanyarogva közelítjük meg Berettyóújfalut, ahol véget ér ez a romániai kaland.

Foglalás az eseményre

Mesés román utakon

2023.08.01-04.

.

SZABAD HELYEK: 4

The Mesés román utakon ticket is sold out. You can try another ticket or another date.

dátum

2024. augusztus 01. - 04.

Helyszín

Berettyóújfalu

Szervező

1000 KANYAR
Mobil
+36 30 397 5750
Jelentkezem