Moldva vidéke és a Bajor erdő

Nehézségi szint:

Nehézségi szint-03

Egy könnyed nézelődős túra, a kényelmes, nem kapkodós motorozást kedvelők számára. Hajtűkanyaros szerpentinektől mentes, de mégis kanyargós és kifejezetten élvezetes utakon, pazar tájakon vezet az útvonal, amin egyáltalán nem fogunk rohanni. Kilátókból gyönyörködünk egyszer a dunai panorámában, aztán a Bajor-erdő rengetegében vagy a Sumava Nemzerti park vadregényes szépségében. Sőt, Dél-Csehország gyöngyszemére, Český Krumlovra is szánunk időt bőséggel, mivel igencsak érdemes. Ez lesz az egyik délutáni/esti program, amit a 400 éves Eggenberg sörgyár patináns éttermében egy hamisítatlan cseh csülökkel koronázunk meg. Ezekből adódóan, ezt a túrát leginkább pároknak és kezdő túrázóknak ajánljuk.

RÉSZVÉTELI DÍJ

elhelyezés
2 ágyas szobában

400 €

elhelyezés
1 ágyas szobában

490 €

részvételi díj
utasnak

295 €

Részvételi díj tartalmazza:

Részvételi díj nem tartalmazza:

címszavakban

Résztvevők:
Zsolti - Yamaha FJR1300AS
MUKIK - - - BMW
Zsolt&Tünde - Tünde - BMW R 1250 GS
Gyurci - Africa Twin 1000
Yoss - R1250GS
Kata - BMW 1200 GS
Ati b.sör - R 1200 RT
Gabo - Ducati Multistrada

Várólista:

túra részletei

1. nap Hegyeshalom - Frymburk (350 km)

A nap legelején nem lesz semmi érdekes, autópályázunk, (kb. 150km) hogy utána több idő jusson a kellemesebb részekre, mint például az első megállóra, egy jó kis Duna parti kávézásra. Innen aztán beindul a túra és viszonylag sűrűbben állunk meg, hol egy kilátónál, hol egy várnál, hol egy osztrák kis város patináns főterén. Csehország és Ausztria határvonalán gépészkedünk, majd a Mandlstein kilátóban állva már érezni fogjuk a friss, grillezett, cseh csülök illatát. Az illatokat és a Moldva folyó kanyarulatait követve gurulunk a Lipnói-víztározó partjáig, ahol a szállásunk lesz.

2. nap Frymburk - Frymburk (330 km)

Reggeli után a csomgjainkat hátra hagyva pattanunk a nyeregbe. Ezt a napot fél lábbal Németországban, fél lábbal Csehországban töltjük. Földrajzilag ugyanaz a hegység, (erdőség) csak a határ nyugati felén Bajor-erdőnek, a keleti oldalon Sumava Nemzeti Parknak hívják. Nehéz eldönteni, hogy melyik a szebb. Egy biztos: mind a két oldalon tudunk mutatni olyan helyet, ami garantáltan tetszeni fog. Mondjuk a kilátás a „fatojásból”? Vagy az üvegpiramis? Netán a 2 erdei patak összefolyása? Esetleg a motormúzeum? Mindegy is, majd vacsora közben elmeséled, hogy melyik volt a kedvenced. 😉

3. nap Frymburk - Český Krumlov (180km)

Kényelmes indulás, semmi kapkodás. Teszünk egy kis kitérőt České Budějovice felé, de kizárólag alsóbbrendű utakon, hogy jobban érzékeljük, milyen is az igazi dél-csehországi vidék. Iszunk egy jó kávét és vetünk egy pillantást a különleges szépségű Hluboká kastélyra. Szándékosan nem terveztük túl ezt a napot, mivel szeretnénk időben a 3. éjszakai szállásunkra érni. Hogy miért? Mert az egész túra fő látványosságára, a mesébe illő Český Krumlovra érdemes egy kis időt szánni. Átöltözünk kényelmesbe és gyalogosan ismerkedünk a várossal, többek között a 400 éves sörgyárral és remek termékeivel.

4. nap Český Krumlov - Hegyeshalom (355km)

Búcsút intünk Český Krumlovnak és a navigáción megnyomjuk a „Menjünk haza” gombot. Hasonlóan, mint 3 nappal korábban, most is Ausztrián keresztül megyünk, de teljesen másképp. Eleinte déli irányba haladunk, míg el nem érjük a Dunát. Innen -persze csak egy jó fagyi elnyalása után- a folyót követve húzzuk a gázt egészen Kremsig, ahol felhajtunk az autópályára, hogy mindenki időben haza érhessen. Reményeink szerint, 15h magasságában érünk Hegyeshalomra.

The Moldva vidéke és a Bajor erdő ticket sales has ended!

dátum

2023. június 09. - 12.
Expired!

Helyszín

Hegyeshalom

Szervező

1000 KANYAR
Mobil
+36 30 397 5750