Motorozós HoBo

Nehézségi szint:

Nehézségi szint-02

Ne számíts Földes Lászlóra, se Deák Bill Gyulára. És Kopaszkutya sem lesz, max. egy kis Vadászat. Kanyarvadászat. 🙂 A HoBo jelen esetben, a 2 országra utal, ahol motorozni fogunk: Horvátország és Bosznia-Hercegovina. Használjuk ki a Munka Ünnepe adta lehetőséget és 2 nap szabadság felhasználásával, csináljunk egy 5 napos hétvégét, hogy aztán motorozhassunk egy kiadósat! Kellemes napsütés, gyér forgalom, parádés utak, élvezetes motorozás, kiváló hangulat, sok vidámság; legfőképp ezek jellemzik ezt az időszakot, illetve a túráinkat. Pici Isztria, pici kompozás, egy kis 8-as, egy kis Primosten, néhány „új” bosnyák út és helyszín, meg persze rengeteg élmény. Részben ismerős helyszínek, mégis egy új túra.

RÉSZVÉTELI DÍJ

elhelyezés
2 ágyas szobában

505 €

elhelyezés
1 ágyas szobában

625 €


UTASNAK

405 €

Részvételi díj tartalmazza:

Részvételi díj nem tartalmazza:

címszavakban

Résztvevők:
ZT - Mónika - Nyuszimotor
Svednagykovet - Aprilia Caponord 1200
Jana - Honda VFR 800
Szűcsi - Bmw xr
István - Bmw 1200 rt
Liszti - Zsuzska - Kawasaki Versys 650 GT
Zsolesz - Honda NT1100
torodave - Éva - Tracer 900
Zsolesz - Beáta - Az új tucat motor
Yoss - béjemvé

Várólista:

túra részletei

1.nap | Letenye - Rabac (415km)

Letenyén tele tankoljuk a motorokat, átbeszéljük a túrával kapcsolatos fontosabb tudnivalókat és megindulunk a határ felé. Ezúttal a nem a régi, megszokott útvonalon közelítjük meg az Isztriát, hanem az autópályákat nagy ívben elkerülve, Szlovénián keresztül, alsóbbrendű, de jó minőségű, élvezetes utakon haladunk majd. A pihenőkről most sem feledkezünk meg, kávézunk, kajálunk, tankolunk és persze rengeteget röhögünk, hol együtt, hol pedig egymáson. Így érkezünk meg az első szállásunkra, ahol 1-2 jóféle horvát sör elfogyasztása közben, még egy picit fesztelenebbre kapcsolunk. 🙂

2.nap | Rabac - Baska (270km)

Reggel irány a komp! Persze csakis egy kiadós reggeli után! Egy rövid hajókázást követően, a Cres-szigettel ismerkedünk és többek között felkeressük az egyik legrégebbi -és minden bizonnyal legkisebb- települését is, (Wikipédia szerint 2021-ben, a lakosainak száma 6 fő volt.) ahonnan páratlan kilátás nyílik az Adriára. A Lošinj-szigeten harapunk valami finomat, aztán elcsavarjuk a gázt, hogy elérjük a másik kompot, ami átvisz minket a magánhangzó tolvaj lakhelyére, a Krk-szigetre. Itt is motorozunk egy jót, majd a sziget déli végében, Baška-ban fogjuk kipihenni, ennek a nem túl hosszú, de annál mozgalmasabb napnak a fáradalmait.

3.nap | Baska - Trogir (380km)

Kilométerben lényegesen hosszabb nap lesz, mint az előző, de azért beleszakadni nem fogunk. Már csak azért sem, mert igazán jókat fogunk motorozni. Az első 200km-t pl. észre sem vesszük majd, hiszen a legendás D8-as út legjobb szakaszán, egész biztosan nem a kilométerek számolgatásával leszünk elfoglalva. Max. azért fogunk imádkozni, hogy bárcsak soha ne érnének véget azok a zseniális kanyarok. Na de semmi sem tarthat örökké, mi pedig igyekszünk majd, hogy időben érkezzünk a szállásunkra, hogy jusson időnk egy kis esti sétára Trogirban.

4.nap | Trogir - Bihács (310km)

Jó utak, izgalmas kanyarok, gyönyörű tájak, mesés vízesések. Nagyjából erre lehet számítani ezen a napon. A legtöbb kanyart ígérő útvonalon, a bosnyák határ felé vesszük az irányt, majd több helyen is ránézünk a vadregényes Una folyóra. Hol csak madártávlatból egy hegy tetejéről hol a közvetlen partjáról, hol pedig egy függőhídról. Sőt, terveink szerint egész éjszaka hallhatjuk majd a csobogását.

5. nap | Bihács - Harkány (325km)

Ez a nap már sajnos a hazautazásról fog szólni, de cserébe megígérjük, hogy amit lehet azt azért kihozzuk belőle! 😉 Hosszasan követjük az Una folyót, aztán átvágunk egy jó kis hegyi szerpentinen, a Száván átkelve elhagyjuk Boszniát, végül a Papuk-hegységen átmotorozva érkezünk meg Harkányba, ahol véget ér ez a remek túra.

The Motorozós HoBo ticket sales has ended!

dátum

2024. május 01. - 05.
Expired!

Helyszín

Letenye

Szervező

1000 KANYAR
Mobil
+36 30 397 5750