Ötzi nyomában, avagy csavargás Tirolban

Nehézségi szint:

Nehézségi szint-02

Szó szerint csavargás. Már az Innsbruck környéki szállásunkat sem a hagyományos úton érjük el, de utána végképp belecsapunk a sűrűjébe. A tiroli hágok remek szórakozást ígérnek, de a Zugspitze, Garmisch vagy esetleg a Bódeni tó is tartogathat egy-két felejthetetlen képkockát. Ha pedig már arra járunk, nem hagyhatjuk ki az igazi olasz capucciót, amit hol máshol, mint hazájában, az olaszoknál főzik a legfinomabban. Széles lesz a hágó-repertoár, gyertek.

RÉSZVÉTELI DÍJ

elhelyezés
2 ágyas szobában

515 €

elhelyezés
1 ágyas szobában

655 €

részvételi díj
utasnak

390 €

Részvételi díj tartalmazza:

Részvételi díj nem tartalmazza:

címszavakban

túra részletei

Résztvevők:
Vik - Aprilia Caponord 1200

Várólista:

1.nap Szentgothárd - Kreischberg (350 km)​

Vonatfüttyre ébredve nulladik napi szállásunkon gyorsan lehörpintjük reggeli kávénkat és nyeregbe pattanunk. Térkép szerint nincs nagy távunk, mondhatnánk légvonalban közel is vagyunk, de teszünk róla, hogy ez ne így legyen. A nap során mindjárt két bikát is meglátogatunk, egy fából készült és őrködik a Teichalm habja felett, egy pedig állítólag szárnyakat ad. Szükségünk is lesz rá, ha át akarunk kelni a Sölkpasson. A naplemente kellőképpen elfáradva a Mur völgyében ér majd.

2.nap Kreischberg - Innsbruck/Götzens (350 km)

Ma már nem a mozdony, hanem a tehenek kolompja veri ki az álmot a szemünkből és ha már így van, akkor elindulunk innsbrucki szállásunk felé, de persze nem a legrövidebb úton. Csak hogy meghozzuk a kedveteket, a teljesség igénye nélkül: Obertauernen keresztül a Hochkönig lábai alatt húzzuk a gázt, csoportképet lövünk a Krimmli vízesésnél, ha már azt tartják róla, hogy Ausztria legnagyobb zuhataga és átjutva a Zillertálon az Inn völgyében kellemesen poroszkálunk szállásunkig.

3.nap Innsbruck/Götzens - Innsbruck/Götzens (280 km)

Ma német utakra tévedünk és meg sem állunk a BMW találkozók Mekkájáig, Garmisch-Partenkirchenig. Nem időzünk sokat, kellemesebb helyek és kanyarok várnak ránk, kávézni szeretnénk egy gyönyörű alpesi tavacska partján. Ha időnk engedi, távolról integetünk a Schwangaunál a Neuschwanstein kastélynak és húzzuk tovább a gázt: messze még a szállásunk és szeretnék egyet kanyargászni egy tavaly még aszfaltozott hágon a Zugspitze lábainál. Remélhetőleg idénre elkészült, 1 éve már nem volt sok hátra. 😉

4.nap Innsbruck/Götzens - Kötschach-Mauthen (340 km)

Ha jártunk az osztrákok északi szomszédjainál, akkor nem hagyhatjuk ki a délieket, az olaszokat sem. Túránk névadójának integetve Ötztal átkelünk a Timmelsjochon és kezdetét veszi a “dolce vita”, legalábbis ami a hajtűkanyarokat és imitt-amott útszélén bóklászó tehenek kerülgetését illeti. A Staller (“Ilona” 🙂 ) hágón érkezünk vissza osztrák földre és meg sem állunk aznapi szállásunkig, ami stílusosan egy sörfőzde közvetlen szomszédságában található. Csakhogy kívül-belül lemossuk az út porát.

5.nap Kötschach-Mauthen - Szentgothárd (320 km)

Korán indulunk, haza kell érni így valamennyire igénybe vesszük a autópályák nyújtotta kényelmet, de azért nem maradhat el “az utolsó kanyarvadászat” Lavamündnél, még mielőtt búcsút veszünk egymástól Szentgotthárdon.

Foglalás az eseményre

Ötzi nyomában, avagy csavargás Tirolban

2022.08.18-22.

.

SZABAD HELYEK: 11

The Ötzi nyomában, avagy csavargás Tirolban ticket is sold out. You can try another ticket or another date.

dátum

2022. augusztus 18. - 22.

Helyszín

Rábafüzes

Szervező

1000 KANYAR
Mobil
+36 30 397 5750
Jelentkezem