Párosan szép – Csehország

Nehézségi szint:

Nehézségi szint-02

Ha létezik olyan túra, amit kifejezetten pároknak, utasoknak ajánlunk, na akkor ez az egyik. Csehország útjai, városai, látnivalói, ételei -a söreiről nem is beszélve- jellegzetesek és élvezetesek. Kellemes napi távok, sok látni való, egyedi hangulat fogja jellemezni ezt a 4 napot, az oda- és a visszaút pedig Ausztrián keresztül vezet majd.
Lesz kompozás egy víztározón, motorozás a Bajor-Erdőben és a Sumava Nemzeti Parkban, erdei séta a fák hegyén, de természetesen az igazi látványosságra Český Krumlovra is szánunk időt bőségesen.

RÉSZVÉTELI DÍJ

elhelyezés
2 ágyas szobában

330 €

elhelyezés
1 ágyas szobában

420 €

részvételi díj
utasnak

250 €

Részvételi díj tartalmazza:

Részvételi díj nem tartalmazza:

címszavakban

Résztvevők:
kawa70 - Ágnes - VFR
Ati - Eleonóra - Moto Guzzi V85TT
Kóla - Judit - Yamaha fazer600
Laci - Honda Vfr 1200
Dubcsek - Ducati Multi 950
Kata - BMW 1200 GS
Béci - Yamaha XT 1200

Várólista:

túra részletei

1. nap (Hegyeshalom-Predni Vyton 360 km)

Hegyeshalomból indulva, 150 km autópályával kezdünk. Mi sem szeretjük, de ez az ára, hogy utána több idő jusson a kellemesebb részekre, mint például az első megállóra, egy jó kis Duna parti kávézásra. Innen aztán viszonylag sürűbben fogunk megállni, hol egy kilátónál, hol egy várnál, hol egy osztrák kis város patináns főterén. Ausztria és Csehország határa mentén haladunk a szállásunk felé, ami a Lipnói-víztározó mellett lesz. Este megkóstoljuk a cseh konyha remekeit és persze a nemzeti italukból is rendelünk egy (na jó, lehet, hogy 2) korsóval. 😉

2. nap (Predni Vyton-Predni Vyton 300 km)

Reggeli után a csomgjainkat hátra hagyva pattanunk a nyeregbe. Ezt a napot fél lábbal Németországban, fél lábbal Csehországban töltjük. Földrajzilag ugyanaz a hegység, (erdőség) csak a határ nyugati felén Bajor-erdőnek, a keleti oldalon Sumava Nemzeti Parknak hívják. Nehéz eldönteni, hogy melyik a szebb. Egy biztos: mind a két oldalon tudunk mutatni olyan helyet, ami garantáltan tetszeni fog. Mondjuk a kilátás a „fatojásból”? Vagy az üvegpiramis? Netán a 2 erdei patak összefolyása? Esetleg a motormúzeum? Mindegy is, majd vacsora közben elmeséled, hogy melyik volt a kedvenced. 😉

3. nap (Predni Vyton-Český Krumlov 140km)

Kényelmes indulás, semmi kapkodás. Teszünk egy kis kitérőt České Budějovice felé, de kizárólag alsóbbrendű utakon, hogy jobban érzékeljük, milyen is az igazi dél-csehországi vidék. Iszunk egy jó kávét és vetünk egy pillantást a különleges szépségű Hluboká kastélyra. Szándékosan nem terveztük túl ezt a napot, mivel szeretnénk korán a 3. éjszakai szállásunkra érni. Hogy miért? Mert az egész túra fő látványosságára, a mesébe illő Český Krumlovra érdemes egy kis időt szánni. Átöltözünk kényelmesbe és gyalogosan ismerkedünk a várossal, többek között a 400 éves sörgyárral.

4. nap (Český Krumlov-Hegyeshalom 360km)

Búcsút intünk Český Krumlovnak és a navigáción megnyomjuk a „Menjünk haza” gombot. Hasonlóan, mint 3 nappal korábban, most is Ausztrián keresztül megyünk, de teljesen másképp. Eleinte déli irányba haladunk, míg el nem érjük a Dunát. Innen -persze csak egy jó fagyi elnyalása után- a folyót követve húzzuk a gázt egészen Kremsig, ahol felhajtunk az autópályára, hogy mindenki időben haza érhessen. Reményeink szerint, 15h magasságában érünk Hegyeshalomra.

The Párosan szép - Csehország ticket sales has ended!

dátum

2021. július 08. - 11.
Expired!

Helyszín

Hegyeshalom

Szervező

1000 KANYAR
Mobil
+36 30 397 5750