Pünkösdi Királyság avagy 0-ról 2042 m-ig

Nehézségi szint:

Nehézségi szint-02

Kihasználva a hosszú hétvégét, egy klasszikus Alpok-Adria túrára hívunk Benneteket, amit most fordítva fogunk abszolválni. Gyönyörű helyszíneket érintve, kellemes motorozással töltjük ezt a 4 napot, amit kifejezetten ajánlunk pároknak, utasoknak is. A túra legmélyebb pontja (Adria, 0m) és a legmagasabb között, (Nockalmstraße, Eisentalhöhe) pontosan 2042m lesz a szintkülönbség. A kettő között pedig a legélvezetesebb útvonalakon haladva, vadászunk le olyan klasszikusokat, mint a Vojak, a predjamai rablóvár, Bledi-tó, Bohinj-tó, Triglav Nemzeti Park, Vršič hágó, Villach Alpenstraße, Nockalmstraße… hogy csak az ismertebbeket említsük.

RÉSZVÉTELI DÍJ

elhelyezés
2 ágyas szobában

350 €

elhelyezés
1 ágyas szobában

440 €

részvételi díj
utasnak

260 €

Részvételi díj tartalmazza:

Részvételi díj nem tartalmazza:

címszavakban

Résztvevők:
Béci - Kata - Tenere
Jocó - 1250GS
István - BMW
Attila - BMW 1200GSA
Alien - Adrienn - BMW R1250 GSA
Kata - BMW 1200 GS
Karesz - Brigi - BMW R1200 GS
Bogi és Tibi - Boglárka - BMW F850GSA
Zsolt - Yamaha FJR 1300 AE
Robi - BMW K1600
Leki - KTM 1290 Adv S

Várólista:
Krisztián & Erika
Kawa70
Sándor

túra részletei

1. nap (Letenye-Rabac 390 km)

Letenyéről startolunk és az út első felére, a “semmi extra” kifejezés illik majd a leginkább. Ebből már ki is találhattátok, hogy autópályázni fogunk. A megváltást Karlovac városa hozza el nekünk, amikor végre letérünk a sztrádáról. Innen viszont egyre jobb és egyre izgalmasabb utakon haladunk így nem lesz nehéz feladat a gumik melegen tartása sem. Ezen a hétvégén a “jobbra-balra” valamint a “fel és le” lesznek a jelszavaink. Bemelegítésként a tengerszintről felkapaszkodunk 1401 m-re, az Ucka hegység és egyben az Isztria legmagasabb pontjára, ahonnan tiszta időben páratlan panoráma nyílik a Kvarner-öbölre és a Krk szigetre. Innen már csak a szállásunkig kell eljutnunk, ami a természetesen tenger parton lesz.

2. nap (Rabac-Pokljuka 330 km)

Reggeli után nyeregbe pattanunk és méltóképp búcsúzunk el az Adriától. Jó 30 km-en keresztül a part vonalát követve tekergünk a 66-os úton, majd az Adriának hátatfordítva, a hegyek felé vesszük az irányt. Egy nagyobbacska varga betűt leírva, kiélvezzük Horváték alsóbbrendű útjait, hogy utána már Szlovénia területén faljuk tovább a kilométereket. A predjamai, sziklafalba épített várat szinte mindenki ismer. Legalábbis fényképről. Mi megcsodáljuk testközelből is, sőt aki szeretné, belülről is megnézheti. Innen nagyrészt a motorozásé lesz a főszerep, élvezetes és változatos utakon húzzuk a gázt, egészen Bledig. A tó és környékének látványa, önmagában fényképezőért kiált. A szállásunk a Triglav Nemzeti Park szívében lesz, az erdő közepén.

3. nap (Pokljuka-Innerkrems 320 km)

Ez egy igen élvezetes nap lesz, mind a motorozás, mind a látvány szempontjából. A hegyről leereszkedve a Bohinj-tó partján lesz az első megállónk. (az egyik személyes kedvencünk) Tolmin és Bovec érintésével fogunk haladni, végig az Isonzo völgyén, majd átkelünk az első világháborúban is fontos szerepet játszó Vršič hágón. Ha még maradt film a fényképezőnkben, Kranjska Gora előtt egy másik -általunk csak “Zergésnek” hívott- tónál is lövünk pár Facebook gyanús képet. Ausztria irányába hagyjuk el Szlovéniát. Hamár épp erre járunk, begyűjtünk egy matricát is Villacher Alpenstraße-n. A nap végére, felkerül az “i” betűre a pont, jön a 38 km hosszú -talán a legnépszerűbb- látványút, a Nockalmstraße. Miután felértünk a 2. csúcsra, akár le is vehetjük a gyújtást, mert innen már csak le kell gurulni a sorompóig, ahol a szállásunk lesz.

4. nap (Innerkrems-Rábafüzes 320 km)

Mondhatnák pestiesen, hogy “na ez a buli megdöglött”, mehetünk haza, de azért ez nem pont így van… Odáig igaz, hogy reggeli után haza indulunk, viszont a haza utat is kimaxoljuk, amennyire csak lehet. Kevésbé ismert, így nem túl forgalmas utakon koptatjuk az aszfaltot, szinte egészen Rábafüzesig, ahol -reményeink szerint legkésőbb 15 órakor- búcsút intünk egymásnak.

The Pünkösdi királyság avagy 0-ról 2042 m-ig ticket sales has ended!

dátum

2021. május 21. - 24.
Expired!

Helyszín

Letenye

Szervező

1000 KANYAR
Mobil
+36 30 397 5750