1000kanyar.hu rólunk

Szerbia, ahogy mi szeretjük

Nehézségi szint:

Nehézségi szint-01

Ha nincs túraendúród és kizárólag hibátlan aszfalton szeretsz motorozni, ne is olvasd tovább, ez nem a Te túrád! Ellenkező esetben viszont gyere és tarts velünk Szerbiában, fedezzük fel együtt, ezt a motorosok által méltánytalanul mellőzött országot.
Egy rendhagyó túrára hívjuk azokat, akik, nem ijednek meg attól, ha netán véget ér az aszfalt. Ezen a túrán, -lehetőségek szerint- a főútvonalak elkerülésével, próbáljuk bejárni Szerbia izgalmas és szépséges tájait. A 3 számjegyű, kátyús rissz-rossz mellékutaktól, a több (10) kilométeres murván át, a tökéletes minőségű élmény útig mindent kipróbálunk. A túra végére, jobban fogod szeretni Szerbiát, mint Korda Gyuri bácsi Klárikát.

RÉSZVÉTELI DÍJ

elhelyezés
2 ágyas szobában

370 €

elhelyezés
1 ágyas szobában

490 €

részvételi díj
utasnak

290 €

Részvételi díj tartalmazza:

Részvételi díj nem tartalmazza:

címszavakban

Résztvevők:
Gábor - Nincs motor megadva
Béci - Kata - Tenere
Yoss - R1250GS
Alien - Adrienn - BMW R1250 GSA
Bogi és Tibi - Boglárka - BMW F850GSA
- Nincs motor megadva
Steve - Bmw R1250 Adventure
kawa70 - Nincs motor megadva
Balázs - Nincs motor megadva
Karesz - BMWR1200GS
Igor - Nincs motor megadva
Joci - Yamaha Tenere

Várólista:
Petya
Gergely

túra részletei

1. nap (Szeged - Valjevo) - 390 Km

A tudni valók és a “játékszabályok” ismertetése után, mindjárt a feketelevessel kezdünk: irány az autópálya. Újvidéknél viszont alsó(bb) rendű utakra váltunk, a széles sztrádát, keskeny mellékutakra cseréljük. Igazán változatos útviszonyok között fogunk haladni, szemnek és léleknek egyaránt kellemes dimbes-dombos tájakon. Remek bemelegítés lesz a következő napokra. Első szállásunk Valjevoban lesz.

2. nap (VALJEVO - NIS) - 350 Km

Reggeli után nem sokat tétlenkedünk, hiszen vár minket a hamisítatlan szerb vidék. Az egyik pillanatban még kukorica táblák között vezet az út, a másik pillanatban már egy sűrű erdőn át húzzuk a gázt. Hol teheneket kerülgetünk, hol kátyúkat, hol pedig fülig döntjük a motorokat. Egy biztos: unatkozni senki nem fog; az élmény pedig garantált. Éjszakai pihenőnk Niš-ben lesz, ahol kellemes esti séta kíséretbén ismerkedünk a szerb gasztronómiával.

3.nap (NIS - sjenica) - 320 km

Azt mondják: a változatosság gyönyörködtet. Ha így van, (márpedig így van) akkor nekünk gyönyörű napunk lesz, mert ebben aztán tényleg lesz minden. (smiley) Zergeb@szta utaktól elkezdve, egészen a fizetős látványútig, amin megközelítjük a Kopaonik Nemzeti Park közepén található, legkedveltebb szerbiai síközpontot. Hab a tortán pedig egy közel 20km murvás út, 1500m-el a tengerszint felett; kis szerencsével, egy páratlan naplementével megspékelve. Szállásunk Sjenicában, egy többségében bosnyákok lakta városkában lesz.

4. nap (sjenica - divic) - 320 Km

Rádobunk még 1 lapáttal. Reggel ismét murvázunk egy kicsit; de nem csak azért mert az jó, hanem mert máshogy nem lehet megközelíteni az Uvac-kanyont. A látvány elképesztő, a táj mesébe illő. Utána jöhet Tara Nemzeti Park, benne a Zaovine-tó, na meg az oda vezető út, ami szintén parádés. A Perućac-tó, a Drina folyó és a duzzasztógát látványáról, már ne is beszéljünk. A hegyről leérve, átlépünk Boszniába és egy zseniális szakaszt követően, fejethajtunk a Srebrenicai mészárlás áldozatainak emlékhelyén. Utolsó szállásunk, közvetlenül a Drina partján lesz.

5. nap (Divic - mohács) - 265 Km

Nem lehet tovább fokozni az élményeket, ráadásul már várnak is minket az otthoniak, így reggeli után nyomunk egy “menjünk haza” gombot a navigáción. Na jó, a 2. fele nem igaz; a legrövidebbnél van kellemesebb útvonal is, ígyhát kiélvezzük a még hátra lévő kanyarokat. (wink) Brčko-ban egy kávé erejéig “vonatra ülünk”, majd a Száva folyón és Horvátországon átkelve, megcélozzuk a magyar határt. Ha minden jól megy (és miért ne menne?) 15 óra környékén, búcsút veszünk egymástól Mohácson.

The Szerbia ahogy mi szeretjük ticket sales has ended!

dátum

2021. szeptember 15. - 19.
Expired!

Helyszín

Szeged

Szervező

1000 KANYAR
Mobil
+36 30 397 5750