Szigetelés Horvát módra

Nehézségi szint:

Nehézségi szint-02

Ha valaki azt gondolja, hogy ezt a 4 napot, épületek szigetelésével fogjuk tölteni, az igen csak rosszul gondolja, viszont aki egy jó motorozásra számít, az garantáltan nem fog csalódni! Ez egy igazi, pároknak való, kellemes nézelődős túra. Egyik nap   az Isztria-félsziget látványosságait nézzük meg, amiket alsóbbrendű utakon fogunk megközelíteni, másik nap pedig a környékbeli szigeteket vesszük majd célba. A teljesség igénye nélkül: Pula, Motovun, Vojak,  majd Krk, Cres és Losinj.

RÉSZVÉTELI DÍJ

elhelyezés
2 ágyas szobában

295 €

elhelyezés
1 ágyas szobában

385 €

részvételi díj
utasnak

220 €

Részvételi díj tartalmazza:

Részvételi díj nem tartalmazza:

CÍMSZAVAKBAN

Résztvevők:

Várólista:

túra részletei

1. nap (Letenye-Rabac 407 km)

Letenyéről futunk neki ennek a túrának. A következő 4 nappal kapcsolatos tudni valók ismertetése után gyorsan túlesünk a “nem szeretem” részen és letudjuk az autópályázós szakaszt, ami Karlovacig fog tartani. Ezután, a 3-as, később a 42-es úton haladva, egyre szélesebb mosolyra húzódik majd a szánk, ahogy közeledünk a tengerhez. Nem tudjuk más is így van-e ezzel, de mi a mai napig gyermeki türelmetlenséggel várjuk a pillanatot, amikor egy túrán, először látjuk meg az Adriát, ez most valahol Novi Vinodolski fölött, egy 4 számjegyű úton fog bekövetkezni. Hogy fokozzuk az élményt, jó darabon a part vonalát követve fogunk motorozni a szállásunk felé, este pedig a szállodai szobánkból nem csak a tenger látványát, de a hangját is élvezhetjük majd.

 

2. nap (Rabac-Rabac 340 km)

Ahogy Demjén Rózsi is megénekelte: a vonat nem vár… Na ugyanez igaz a kompra is, így reggel bele kell húznunk! Cres szigetre érve jókat fogunk motorozni, miközben megnézzük Horvátország egyik legrégebbi települését is, ahonnan olyan a panoráma, hogy… besza-behu. Ha kicsodálkoztuk magunkat, tovább húzzuk a gázt délnek, egészen “koppanásig”. (Ha valaki nem figyel rendesen, akkor csobbanásig) 🙂 Itt a Losinj sziget végén, dobunk valami ebédet, majd visszamotorozunk egy darabon, hogy ismét kompra szálljunk, ami átvisz minket a mangánhangzó tolvaj lakhelyére, a Krk-szigetre. Innen már egy hídon keresztül jutunk majd ki a szárazföldre és a szállásunkig meg sem állunk.

3. nap (Rabac-Rabac 280 km)

Reggeli után a csomagjainkat a szálláson hagyva, az Isztria felefedezésére indulunk. Első körben a legdélebbi pontját vesszük célba. Innen irány Róma! 😉 Na persze csak érzésre, hiszen az amfiteátrum láttán jogosan támadhat ez a benyomásunk. Bár számtalan, az ókorból származó nyomát láthatjuk a Római Birodalomnak, ez ne tévesszen meg senkit, ez továbbra is az Isztria és annak legnagyobb városa Pula. Ha ügyesen időzítünk, az ebédidő pont Rovinjban ér minket, ahol meg is pihenünk ott egy kicsit. Kaja után viszont visszaindulunk a szállásunkra, de természetesen egy jó nagy kerülővel és az egyik kedvencünk, Motovun érintésével. Vacsi után, lesz miről beszélgetni egy jó hideg Karlovačko Pivo mellett.

4. nap (Rabac-Letenye 380 km)

A szállodából elindulva, először az Isztria legmagasabb pontjáról, a Vojakról vetünk még egy pillantást a környék hegyeire és az Adriára. Fiumet az autópályán elkerülve, ráállunk a 3-as útra és Karlovacig kiélvezzük az utolsó kanyarokat is. Az autópályán már nem nagyon húzzuk az időt, csak a gázt, hogy 15-16h között a határra érjünk, ahol egy gyors búcsúzkodással véget ér a túra.

The SZIGETELÉS HORVÁT MÓDRA ticket sales has ended!

dátum

2021. május 07. - 10.
Expired!

Helyszín

Letenye

Szervező

1000 KANYAR
Mobil
+36 30 397 5750