Színe-java – Ausztria

Nehézségi szint:

Nehézségi szint-01

Ebben a 4 napban, matricákra fogunk vadászni. Ausztria legismertebb látványútjait gyűjtöttük csokorba és fűztük össze egy túrában. A látványút elnevezés nem véletlen és nem is túlzás. Havas hegycsúcsok, vízesések, hatalmas völgyzárógátak, teszik valóban látványossá, élvezetessé és -nem utolsó sorban- emlékezetessé ezt a túrát.

RÉSZVÉTELI DÍJ

elhelyezés
2 ágyas szobában

385 €

elhelyezés
1 ágyas szobában

505 €

részvételi díj
utasnak

295 €

Részvételi díj tartalmazza:

Részvételi díj nem tartalmazza:

címszavakban

Résztvevők:
Karesz - Brigi - BMW R1200 GS
Alien - Adrienn - BMW R1250 GSA
Zsolti - XT1200Z
Jocó - 1250GS
Juta - BMW S 1000 XR
P\u00e9ter - Bmw S1000xr
T\u00e1nya - Alex - RT 1200
Alex - T\u00e1nya - RT 1200

Várólista:
Roland

túra részletei

1. nap (Rábafüzes - Innerkrems 430 km)

Egy hosszabb autópályás etappal indítunk, hogy nyerjünk egy kis időt, hiszen az első napi szállásunkig 2 matricát is szeretnénk begyűjteni. De előtte még rápillantunk a Wörthi-tóra, méghozzá nem is akárhonnan, hanem a Pyramidenkogeli kilátóból. Ha kicsodálkoztuk magunkat, mindjárt zsebre is vágjuk az első matricát a Villacher Alpenstraße-n. Innen irány a Malta Hochalmstraße. Ausztria egyik legmagasabb duzzasztógátján állva, nem lesz kérédés, hogy miért mentünk oda. A szállásunkig hátra lévő 50km-be még pont belefér egy kellemes motorozás.

2. nap (Innerkrems - Maria Alm 295 km)

A reggeli motoroindítás követően, kb. 2 perc múlva már meg is lesz a 3. matricánk, amit gyakran szokás helytelenül felragasztani. A gyakorlott túrázok ebből már bizonyára tudják, hogy a Nockalmstraße-n kezdjük a napot. 38 km tömör élmény, kiválóan megalapozza ezt a napot. Ha már úgy is arra járunk, -és mert ott is adnak matricát- felszaladunk kevésbé ismert Goldeck panorámaútra is. Utána viszont egy igazi nagy ágyú következik, a “LEG”. Ausztria leghosszabb és legmagasabban haladó panorámaútja, ami 48 km, a szintkülönbség pedig 2500m.

3.nap (Maria Alm - Maria Alm 350 km)

Reggeli után, folytatjuk a matricák gyűjtését, de most egy kicsit motoroznunk kell az elsőért. Ez viszonylag ritkán szokott problémát okozni egy motorostúrán; reméljük most sem fog 😉 Főleg, hogy a Zillertaler, lévén az egyik legszebb (és császármorzsa tekintetében bizonyosan a legfinomabb) panoráma út simán megér egy kis motorozást. Nem igazán lábtartó karcolós, viszont látványában odaba…ós. Alig hogy véget ér ez 47 km, már csekkolunk is a következő látványútra, jön a 14 km hosszú Schlegeis-Alpenstraße, ami 1785m magasra, egy hatalmas völgyzárógáthoz vezet. (WOW) Innen már irány a szállás, de csakis még egy matrica árán, ugyanis a Gerlos Alpenstraße-n keresztül kell haladnunk.

4. nap (Maria Alm - Rábafüzes 355 km)

Egy köteg matricával a zsebünkben, hazának fordítjuk a kormányt. Mehetnénk rövidebben és gyorsabban is, de akkor ki kéne hagyjuk a Sölkpasst, amit viszont kár volna. Mi legalábbis kifejezetten kedveljük. Vasárnap délelőtt, mindig jól esik ott szusszanni picit egy kávé mellett. Graz alatt aztán felhajtunk az autópályára és reményeink szerint 15 óra környékén, elköszönünk egymástól Rábafüzesen.

The Színe-java - Ausztria ticket sales has ended!

dátum

2021. augusztus 05. - 08.
Expired!

Helyszín

Rábafüzes

Szervező

1000 KANYAR
Mobil
+36 30 397 5750