Szlovénia titkai

Nehézségi szint:

Nehézségi szint-02

RÉSZVÉTELI DÍJ

elhelyezés
2 ágyas szobában

375 €

elhelyezés
1 ágyas szobában

475 €

részvételi díj
utasnak

285 €

Részvételi díj tartalmazza:

Részvételi díj nem tartalmazza:

címszavakban

Ezt a túrát, elsősorban a kanyarok és Szlovénia szerelmeseinek ajánljuk. Hívhatnánk éppen Best of Szlovéniának is, hiszen a legismertebb és a legkedveltebb, útjait, hegyeit, hágóit, látnivalóit gyűjtöttük egy csokorba, méghozzá úgy, hogy az utasok számára is élvezetes legyen. Csodálatos természeti környezetben, fantasztikus utakon közlekedve járjuk végig a legnagyobb klasszikusokat, mint Bledi-tó, Bohinj-tó, Vršič-hágó, Mangart, Napóleon híd, Predjama-vára, Postojnai cseppkőbarlang, Száva-völgye… De teszünk egy rövid kitérőt Olaszországban is, a hazafelé vezető út egy része pedig Ausztrián keresztül halad. Ha szeretnél egy szuper -közös- élményt a pároddal, hozd magaddal őt is!

Résztvevők:
Yoss - R1250GS
G\u00e1bor & N\u00f3ri - \u00e9s - BMW 1250GS & 900XR
Feri - BMW G650 GS
Joc - BMW
Ne tarcs\u00e1\u00e1\u00e1 f\u0151\u0151\u0151 Dave - Egyed\u00fcl - 2 \u00e1gyas szoba
Pal Attila - Nincs motor megadva

Várólista:

túra részletei

1. nap (Letenye-Pokljuka)- 420 Km

Pincénél lépjük át Szlovénia határát és az első 100km-en meg sem állunk. Minek is tennénk, ha sokkal különb helyen is időzhetünk, mint egy “uncsi” autópálya pihenő. Slovenska Bistricánál aztán rögvest belecsapunk a gyönyörbe. Mire elérjük a Száva folyó völgyét, garantáltan fülig ér majd a szája mindenkinek! De nyugalomra semmi ok; tudjuk még fokozni! 😀

A fővárost délről elkerülve haladunk tovább Škofja Loka felé, de persze itt sem egyenesen! A város csudaszép; mindenképp megér egy kávé- és/vagy fagyiszünetet. Innen már célirényosan haladunk a Bohinj-tó partjáig, majd tovább a Triglav Nemzeti Park szívében, 1400m magasan, az erdő közepén található szállásunkig.

2. nap (Pokljuka-Nova Gorica) - 310 Km

Izgalmas és mozgalmas nap lesz, aminek a végén, az összes facebook ismerősöd irigykedve fogja lájkolni a fényképeidet.
Reggel a Bledi-tónál kezdünk, majd a kötelező fotók elkészítése után, keresztül vágunk az erdőn, egy eldugott vízesésig. Aztán egy kávé a Jasna-tó partján olyan környezetben, hogy nem hiszed el. Innen -számszerint- 50 db hajtűkanyarral vezet át az út  a Vršič-hágón, le az Isonzo (Soča) folyó völgyébe. Jöhet a Mangart, ami rendesen oda… ver. “Levezetésként” -egy 100km-es karika erejéig- átmegyünbk az olaszokhoz, végül Szlovéniába visszatérve, Nova Goricában zárjuk a napot.

3.nap (Nova Gorica-Nova Gorica) - 240 km

Kiadós reggeli után, irány Szlovénia egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja: a Postojnai cseppkőbarlang.  Kisvasút visz be és az is hoz ki, közben meg a természet olyan csodái között sétálhatunk, amik világviszonylatban is igazi ritkaságok. Ha kicsodálkoztuk magunkat, jön a másik nagyágyú, a világ legnagyobb barlangvára, a sziklába vájt, 6 szintes Predjamai-vár. Hab a tortán, hogy ezeket a nevezetességeket is, motorozás szempontjából kifejezetten élvezetes utakon közelítjük meg. Szállásunkra visszafelé vezető úton, teszünk egy kis kitérőt Szlovénia és Olaszország határán fekvő borvidéken, ami látványában erősen Toscanára emlékeztet.

4. nap (Nova Gorica-Szentgotthárd) - 340 Km

Utolsó nap reggel, általában nem sok kedvünk szokott lenni, a haza induláshoz. Főleg nem 3 ilyen nap után… Ezt a tényt szem előtt tartva állítottuk össze a hazafelé vezető utat. Miután kimaxoltuk a szlovén kanyarokat, átlépünk Ausztriába és egy lavamündi fagyi elnyalása után, levadásszuk a Karintia (és Kovi) kedvenc motoros útját, a 69-est. A hátralévő 90-100 km-t, az autópályát mellőzve tesszük meg. Szentgotthárdon veszünk búcsút egymástól, reményeink szerint 15-16h között.

The Szlovénia titkai ticket sales has ended!
Tags:

dátum

2021. szeptember 02. - 05.
Expired!

Helyszín

Szentgotthárd

Szervező

1000 KANYAR
Mobil
+36 30 397 5750