Szlovénia legjobb útjain

Nehézségi szint:

Nehézségi szint-02

Az elmúlt évek, és megannyi korábbi szlovéniai túra tapasztalatainak felhasználásával, összeállítottuk a valaha volt legütősebb -motorozás szempontjából a legélvezetesebb- útvonalat, amit most egy szállással, azaz csillagtúra formájában fogunk abszolválni, méghozzá a Triglav Nemzeti Park szívéből. Természetesen ezúttal is érintjük a régió top látnivalóit, mint Bled, Bohinj-tó, Soca völgye, Vršič-hágó, Mangart vagy épp a világ legnagyobb barlangvára, egyben Szlovénia legismertebb látványossága, a híres predjamai rablóvár. Ezeket fűztük fel egy olyan útvonalra, ami garantálja a fülig vigyort egész napra. 😉

RÉSZVÉTELI DÍJ

elhelyezés
2 ágyas szobában

470 €

elhelyezés
1 ágyas szobában

570 €

részvételi díj
utasnak

360 €

Részvételi díj tartalmazza:

Részvételi díj nem tartalmazza:

címszavakban

Résztvevők:
Miló - Triumph Tiger 800XC
Camaro - Yamaha Diversion 600
Eggman - Marianna - BMW R1200 GS
Dani - Yamaha Tracer 900 GT
Gábor - Melinda - BMW R1250GS ADV
Janó - Suzuki DL 1000cm Vstom
Zoli - BMW r1200 gs
- - Dl1000
Király Árpád - R1250R
Cicero - Viktoria - Ducati Hyperstrada
ENDRE - HONDA VFR 1200 XD
Tóni - Triumph Tiger 1200

Várólista:

a túra részletei

1. nap | Letenye - Triglav (405km)

Letenyéről indulva, átlépünk Szlovéniába, majd egy rövid -kb. 60km- autópályázást követően, egész nap a szlovén-osztrák határvonalat követve haladunk, 4x is keresztezve azt, hol az egyik, hol a másik oldalon. Rég jártunk a határmenti borvidéken, úgyhogy most erre vesszük az irányt. Az első pihenőnk alkalmával, szemetgyönyörködtető szőlőtáblák látványa mellett kávézunk Ausztriában. De nem maradunk sokáig a „sógoroknál”, mert a túloldalon számunkra sokkal izgalmasabb utak vannak. 😉 Bled érintésével, az utolsó szakaszon (is) zseniális úton érkezünk meg a hegy tetején, az erdő közepén lévő szállásunkra, ahol a következő 3 éjszakát töltjük.

2. nap | Triglav -Triglav (365km)

Meggyőződésünk, hogy reggel a legszebb a Bohinj-tó, így ott kezdjük a napot. Innen Tolmin felé haladunk, majd a Napóleon-híd után, teszünk egy kis olaszos kitérőt, hogy a Predil-hágón keresztül, a Mangart lábához megérkezve térhessünk vissza Szlovéniába. Természetesen, ha már itt vagyunk, fel is megyünk. Délelőtt már hosszabban haladtunk a Soca (vagy más néven Isonzó) folyó mellett, most Bovec után a legszebb részén is követjük egy darabig. Aztán jöhet az 50db számozott hajtűkanyar, ami átvisz minket a szlovének legmagasabb hágóján, a Vršič -en. A hegyről leérve a Jasna-tónál, olyan képeket lövünk, amire az összes otthon maradt ismerősünk irigykedni fog. 😉 Egy forgalomtól mentes mellékúton érünk vissza Bledbe, ahol most meg is állunk egy kis időre, aztán ráduplázunk a tegnapi befejező, hegyi felfutó szakaszra. Egy kör Lasko mellett mindenképpen lesz miről beszélgetni ma is.

 

3. nap | Triglav - Triglav (390km)

Erre a napra az egyetlen komolyabb látni valónk, a Guinness Rekordok Könyvében is szereplő predjamai vár, mint a Világ legnagyobb sziklavára. Ezt leszámítva, izgalmas utakon való, élvezetes motorozás(ok)ról fog szólni a nap. Persze a szokásos pihenőinket most is megtartjuk; a kávézás, sütizés nem marad el. 😉 Sőt, ha időnkbe belefér, Skofja Loka-ban, egy rövid sétát is megejtünk, a hangulatos óvárosban.

4. nap | Triglav - Letenye (335km)

Utolsó nap reggel, általában nem sok kedvünk szokott lenni, a haza induláshoz. Főleg nem 3 ilyen nap után… Ezt a tényt szemelőtt tartva állítottuk össze a hazafelé vezető utat méghozzá úgy, hogy a legtöbbet hozzuk ki belőle. Úgy gondoljuk ez sikerült is, de ezt majd Ti eldöntitek. 😉 2 rövid autópályázós részt leszámítva, jó kis utakon jövünk hazafelé is és remélhetőleg 16h magasságában Letenyére érünk, ahol véget ér ez a túra.

The event is finished.

Lejárt

Várólista

Iratkozz fel várólistánkra.

dátum

2023. június 29. - 2023. július 02.
Expired!

Helyszín

Letenye

Szervező

1000 KANYAR
Mobil
+36 30 397 5750