Úttalan utakon – Bosznia

Nehézségi szint:

Nehézségi szint-01

Idén már 3. alkalommal írjuk ki, ezt az egyedi hangulatú, sok szempontból sajátos túrát, amin csak fiúk (vagy méginkább FÉRFIAK) 🙂 vehetnek részt, de ők is csak bizonyos feltételek teljesülése esetén. Ilyen feltétel például, hogy legyen túraenduród, na meg tökös, belevaló hozzáállásod, ugyanis itt nincs helye panasznak, nyafogásnak! 🙂 Ezúttal Bosznia-Hercegovina, főként 3 számjegyű, erősen változó minőségű, (itt-ott kiváló, máshol kevésbé jó, néhol pedig szilárd burkolattól teljesen mentes) útjain motorozunk majd. Ha már esetleg jártál is Boszniában, biztosan nem így! 😉

RÉSZVÉTELI DÍJ

elhelyezés
2 ágyas szobában

450 €

elhelyezés
1 ágyas szobában

570 €

részvételi díj
utasnak

Részvételi díj tartalmazza:

Részvételi díj nem tartalmazza:

címszavakban

túra részletei

1. Nap (Villány - bihács) | 400 km

Egy vidám, (lájtosan) borozgatós 0. este után, Harkányból vágunk neki az idei túrának és fontos tudnivalók átbeszélése után, megis lódulunk, a már csak formálisan létező horvát határ irányába. Először, a Papuk-hegységet vesszük célba, majd Lipikben egy kávé/süti mellett szusszanunk egyet. A bosnyák határ átlépése után kezdődnek a kalandosabb szakaszok, mi pedig elkezdünk ráhangolódni a 3 számjegyű utakra. Az első éjszakát (na meg a 2.-at is) Bihácson fogjuk tölteni.

2. NAP (Bihács- BIHÁCS) | 400 KM

A 2. nap még mindig csak a „bemelegítés” jegyében telik majd, de egészen biztosan fogunk „porolni” is. 😉 Egy jó nagy karikát leírva, a nap első felében Bosznia területén húzzuk majd a gázt, míg a 2.-ban, Horvátországban fogunk motorzni. És ha már amúgy is épp arra járunk, jól megnézzük az Una-vízesést, ami nem akármilyen látvány. Este visszatérünk a bihácsi szállásunkra, ahol igyekszünk „gyorsan és sokat pihenni” 🙂 az előttünk álló napokra.

3. NAP (BIHÁCS - jajce) | 345 KM

Reggeli után elhagyjuk a szállásunkat és újabb kalandok után nézünk. Első körben az Una Nemzeti Parkon vágunk át, hogy az előzőnap a horvát oldalon már megcsodált vízesést, ezúttal a bosnyák oldalról is szemügyre vegyük. Jó darabon követjük a folyót, így a későbbiekben is lesz alkalmunk vízesés(ek)ben gyönyörködni. Ezen a napon kicsivel több lesz a 3 számjegyű szakasz, ami errefelé a „vagy-vagy” kategória. Vagy van burkolat vagy nincs. 🙂 Az éjszakát Csontváry egyik kedvenc városában, Jajce-ban töltjük.

4. NAP (Jajce - Szarajevó) | 335KM

Nyugalomra semmi ok; ez a nap számunkra is meglepetés lesz, mivel korábban nem igazán jártunk ezeken az utakon. Na de pont ezért vágunk bele ebbe a túrába, hogy a biztos kiszámíthatóságot, spontán kalandokra, a tökéletes aszfaltot helyenként kavicsra, murvára cseréljük. 😉 Ha pedig „kikalandoztuk magunkat”, vár minket a főváros Szarajevó, a semmihez sem hasonlítható, egyedi hangulatával és a bosnyák konyha finomságaival. (pl. Sarajevsko pivo)

5. NAP (Szarajevó - Mohács) | 380KM

Aki siet haza, annak javasoljuk az autópályát, aki pedig még vágyik az izgalomra, annak az utolsó nap is tartogat(unk) ezt, azt, amazt… Szarajevótól a bosnyák-horvát határig, szinte teljes egészében 3 számjegyű utakon haladunk, hol gyorsabban, de többnyire inkább lassabban. Innen aztán belehúzunk és igyekszünk minél előbb keresztül vágni Horvátországon, hogy Mohácsra érve, kellemesen elfáradva, de élményekkel telve intsünk búcsút egymásnak.

The Úttalan utakon - Bosznia ticket sales has ended!

dátum

2023. augusztus 23. - 27.
Expired!

Helyszín

Harkány

Szervező

1000 KANYAR
Mobil
+36 30 397 5750