Úttalan utakon – Szerbia

Nehézségi szint:

Nehézségi szint-01

Igazi “férfi munka lesz”, ahol nincs helye nyafogásnak! Viszont a bevállalós, “tökös” hozzáállásnak -esetleg “félterepes” gumiknak- annál inkább! 😉 Ezt a az egyedi hangulatú és minden szempontból sajátos túrát, kizárólag azon férfi társainknak ajánljuk, akik túraenduróval rendelkeznek, kedvelik a kalandokat és nem esnek pánikba, ha netán véget ér az aszfalt. Vadregényes tájakon, alsóbbrendű -néhol szilárd burkolattól mentes- utakon motorozva, igyekszünk felfedezni -az általános sztereotípiákkal ellentétben kifejezetten barátságos Szerbiát.

RÉSZVÉTELI DÍJ

elhelyezés
2 ágyas szobában

395 €

elhelyezés
1 ágyas szobában

515 €

részvételi díj
utasnak

Részvételi díj tartalmazza:

Részvételi díj nem tartalmazza:

címszavakban

Résztvevők:
Joc - tucatmotor
Gábor - R1250GS
Kawa70 - VFR1200X
Muki - R1250GS
Jimmy - R1200GS
Hajma - BMW F850 GS
Tomi - Honda AT
Tibi - BMW F850GSA
Soma - Triumph Tiger 800
Alien - BMW 1250 GSA
Tibike - Honda CRF 1000L
Feri - BMW 650 gs

Várólista:
Zsolesz
Yoss
Balázs
József
Bali

túra részletei

1. nap (kiszombor - kladovo) - 380 Km

Indulás előtt gyorsan átbeszéljük a legszükségesebbeket és már nyújtjuk is az igazolványainkat a román határőrnek. Sietnünk kell, hiszen rögtön az indulásnál bukunk 1 órát. (amit persze estére visszakapunk) Az első 170km-en semmi izgalomra nem számíthatunk, utána viszont egyre érdekesebb út vár ránk. Ha jól haladunk, egy plusz 100 km-t hozzácsapva, kicsit belekóstolunk a romániai 3 számjegyű utakba is. A Vaskapu-szoroson át hagyjuk el Romániát és lépjük át a Balkán -és egyben Szerbia- északi határát. A határtól már csak néhány km-re lesz az első szállásunk.

2. nap (Kladovo - Niš) - 390 Km

Reggel egy darabon követjük a Duna vonalát, megnézzük a szorost a szerbiai oldalról is, majd a hegyek felé vesszük az irányt. Néhány kilométert leszámítva, kizárólag 3 számjegyű utakon haladunk 2. napi szállásunk felé, ami Niš belvárosában lesz. A lehetőségekhez képest, igyekszünk időben érkezni, hiszen a pezsgő hangulatú városra mindenképp érdemes időt szánni.

3.nap (Niš - Sjenica) - 310 km

A jól bevált dolgokon nem szabad változtatni! Így vagyunk mi a túra 3. napjával, ami már tavaly is bevált. Keresztül motorozunk a Kopaonik, majd később a Golija Nemzeti Parkon. és persze a bizonyos patakmedren is… úgy 4x-5x… 😉 Illetve amíg nem készül mindenkiről néhány „facebook gyanús” fénykép és videó. 😀 Az út többi része is tartogat még finomságokat. Pl. gyönyörű hegyek között, 1500m magasan, egy burkolatlan úton motorozásnak, azért van egy fajta hangulata. Garantáltan kellemesen elfáradva, de élményekkel tele érkezünk majd meg a 3.napi szállásunkra.

4. nap (Sjenica - Divič) - 328 Km

Ez szintén egy erős nap lesz. Reggeli után, megkeressük azt a fából készült kilátót, ahonnan a leglátványosabb fényképek készíthetők az Uvac-kanyonról. Ehhez ugyan offroad-oznunk kell egy kicsit, na de nem ez lesz az első alkalom ezen a túrán. A táj mesébe illő, a látvány lenyűgöző. Nehéz lesz innen tovább indulni, de muszáj lesz, mivel hosszú út és sok élmény vár még ránk, mint például a Tara Nemzeti Park. Maga az odavezető út is élvezetes, akárcsak a Nemzeti Park a Zaovine-tóval vagy a hegyről levezető út, a Perućac tározó és az erőmű látványával. A Drina folyón átkelve, immáron Bosznia-Hercegovina területén, továbbra is kiváló utakon haladva érjük el Srebrenicát. A délszláv háború legvéresebb mészárlásának emléket állító temető, sokadszorra is döbbenetes látvány. Innen már nics sok hátra, a kedvenc Drina parti, utolsó szállásunkig.

5. nap (Divič - Mohács) - 280 Km

A befejező napra -ahogy ez máskor is lenni szokott- már csak a haza út maradt, de mi még abból is igyekszünk kihozni a maximumot. Mielőtt elhagyjuk Boszniát, -igaz csak jelképesen- vonatra szállunk és a helyi motoros klub „tanyájaként” is üzemelő kávézóban, iszunk egy jó feketét. Ha időnkbe belefér és lesz rá igény, akkor egy közösen elfogyasztott ebéddel zárjuk ezt a remek túrát, Csúzán, a térség legjobb halételeket kínáló csárdájában.

The Úttalan utakon - Szerbia ticket sales has ended!

dátum

2022. augusztus 31. - 2022. szeptember 04.
Expired!

Helyszín

Kiszombor

Szervező

1000 KANYAR
Mobil
+36 30 397 5750