Faterok motoron – Az Adriától az Alpokig

Nehézségi szint:

Nehézségi szint-02

Törzsvendégeink gyakran lányaikkal vagy fiaikkal vesznek részt a túráinkon a párjuk helyett, így már akadnak olyan „csemeték”, akik ismerik, kedvelik egymást. Ennek okán felmerült az ötlet, hogy csináljunk egy úgy nevezett „apás” túrát, ahová -elsősorban- olyan apukákat várunk, akik gyermekükkel szeretnék megosztani, a motorral túrázás élményét. A tanév végeztével, indítsuk hát a nyáriszünetet egy jó kis apa-lánya, apa-fia programmal, amiben lesz minden is: „fullos”, minden igényt kielégítő, 4* os tengerparti szálloda; fürdés az Adriában; motorozás 2.000m felett; a másik szállás a Triglav Nemzeti Parkban, 1.400m magasan az erdőben; de reményeink szerint egyik este, egy darts/csocsó bajnokságot is lebonyolítunk, az „Univerzum császárai” címért. 😀 Hozd a kölköt (vagy épp fűzd meg apádat) és tartsatok velünk; jó móka lesz! 😉

RÉSZVÉTELI DÍJ

elhelyezés
2 ágyas szobában

460 €

elhelyezés
1 ágyas szobában

560 €

részvételi díj
utasnak

330 €

Részvételi díj tartalmazza:

Részvételi díj nem tartalmazza:

címszavakban

Résztvevők:
Kawa70 - Kinga - Nyilván ott leszünk.
Viktor - Gergő - Bmw r1250 adv
Geri - Adam - BMW F900 XR
Tamás - Zsófia - Kétkerekű, sor 4-es eddig csak ez a biztos☺
Vili - Gréti - R1250gs
Levi - Orsi - GS 1250
Dani - Dorka - Majd valamit kitalálok
Zsolesz - eszter - BMW R 12** gs
Balázs - Leila - R1250GS
Joc - Zsófi - tucatmotor
Sanyi - Péter - BMW R 1250 GS
B. - Zalán - Ducati?

Várólista:
Attila
Frici

a túra részletei

1. nap | Letenye - Rabac (415km)

Az indulással nem sokat vacakolunk, hiszen vár minket az Adria. Sőt, már mi is nagyon várjuk, hogy megmártózzunk benne. Mivel szerencsére ebben az időszakban jó sokáig van világos, van esélyünk rá, hogy még napsütésben csobbanjunk, de ehhez az kell majd, hogy ügyesen abszolváljuk a napi távot, ami nem is olyan kevés. Szlovénia alsóbb rendű útjain fogunk tekeregni, délben befalunk egy jó pizzát és/vagy hambit, aztán Horvátországba érve, Fiume felé vesszük az irányt. Innen már gyakorlatilag a célegyenesben vagyunk; kis túlzással azt is mondhatnánk, hogy már látszik a szállodánk tetején a 4*. Érkezés után a gyerkőcök azonnal szaladhatnak is a strandra. Pontosabban először a bárba, hogy hozzanak apukájuknak egy fincsi hideg „maláta szörpöt”. 😀

2. nap | Rabac - Pokljuka (310-350 km)

Reggeli után, motorra pattanunk és hátat fordítva a tengernek, észak felé vesszük az irányt. Motovun érintésével hagyjuk el az Isztriát- és egyben Horvátországot is- hogy aztán Szlovéniában folytassuk utunkat. Több lehetőség közül is választhatunk, amit ezúttal a „gyerekekre” bízunk. Mivel alapvetően útba esik, megnézhetjük a híres/hírhedt, sziklába épített, Predjamai rablóvárat, de helyette választhatunk egy picit hosszabb motorozást is. De igazából mindegy is, hogy mi fog történni, mert hogy jó lesz az egészen biztos! (smiley) Bohinj-tó és a Bledi-tó felől közelítjük meg a szállásunkat, ami a négyszögletű kerekerdőben található, ahol vetett ágy, meleg vacsora, hideg sör vár minket. (Na meg remélhetőleg egy darts tábla + egy csocsó asztal.)

3. nap | Pokljuka - Innerkrems (270-300 km)

A 3. nap ránézésre nem túl sok, de hogy ez lesz a legintenzívebb, azt garantáljuk! Az előző naphoz hasonlóan, ismét a lurkók dönthetik el, hogy mi legyen a program, az útvonal és a napi táv, pedig ennek a függvénye lesz. Kétségbe esni azért nem kell, mert a kanyarokat nem tudjuk elkerülni. (Még akkor sem ha akarnánk.) 🙂 Az biztos, hogy átkelünk a Vršič hágón, az is hogy hosszasan kanayargunk majd a Soca folyót követve, illetve az is, hogy a Mangart alatt megyünk el, így akár oda is felkapaszkodhatunk. A fakultatív opció Monte Lussari, vagy ahogy a környékben leforgatott BMW relkám után emlegették: X-DRIVE falu, amit felvonóval lehet megközelíteni, így ez időben egy hosszabb program. A 3. szállásunk a Nockalmstraße lábánál lesz.

4. nap | Innerkrems - Letenye (350 km)

A helyzeti előnyünkből adódóan, jó eséllyel mi fogjuk ébreszteni a fizetőkapunál a pénztárost és a hegy tetején a mormotákat. Remélhetőleg a Glockenhütte már nyitva lesz és a kávénkat a reggeli napsütésben, 2.000m magasan fogyaszthatjuk el. Azokkal, akik még bírják a kanyarokat (szerintünk abból sosem elég) alaposan kiélvezzük a hazautat is, hiszen minek mennénk egyenesen, ha kanyaroghatunk is? Már pedig errefelé azt lehet bőven. Persze déltől már sűrűbben nézzük az órát, mert 15h környékén Rábafüzesre szeretnénk érni. Ott fog véget érni ez a parádés 4 nap, remélve, hogy 2025-ben lesz igény a folytatásra.

The event is finished.

Lejárt

Várólista

Felhasználók a várólistán: 2

dátum

2024. június 27. - 30.
Expired!

Helyszín

Letenye

Szervező

1000 KANYAR
Mobil
+36 30 397 5750